Willemeen Podcast Special: ervaringsdeskundige Feite Hofman over gokverslaving

Geplaatst op 1 december 2023 Door In Gaming, Hulp & Info, Kopzorgen, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Online gokken is sinds 1 oktober 2021 legaal geworden in Nederland, en dat is te merken. Op straat en in de media vliegen de gokreclames je om de oren. Sinds de legalisering is het aantal jongeren dat een account heeft op een goksite fors gestegen, en gokken wordt ook steeds meer gedaan door (minderjarige) jongeren.

Eén op de vijf online gokkers is tussen de 18 en 23 jaar. Onder deskundigen nemen de zorgen toe over het aantal jongeren met een (online) gokverslaving. Diep in de schulden of de zware criminaliteit belanden. Soms zelfs zelfdoding. De gevolgen van een gokverslaving kunnen ernstig zijn.

Daarom hebben we een speciale editie van de Willemeen Podcast opgenomen, met als gastspreker de Arnhemse Feite Hofman. Feite was 23 jaar lang gokverslaafd. Sinds zijn stoppen werkt hij als voorlichter en hulpverlener juist ‘aan de andere kant’ van gokverslaving. Feite is bestuurslid van de Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) en ervaringsdeskundige op het gebied van gokverslaving.

We spraken met Feite over (online) gokken, zijn verslaving, de gokindustrie, maar ook over hoe je omgaat met personen in je omgeving die problematisch gokgedrag vertonen of verslaafd zijn aan gamen en/of gokken.

Links
https://www.pasopgamenengokken.nl/
https://www.feitehofman.nl/
https://www.agog.nl/

 
 

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,