[geannuleerd] LEESFEES op 14 maart bij Rozet: een avond gevuld met poëzie, literatuur, spoken word, muziek en meer!

Geplaatst op 1 maart 2020 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op zaterdag 14 maart organiseert Rozet als feestelijke afsluiting van de Boekenweek LEESFEES, een avond gevuld met poëzie, literatuur, spoken word, tekst, muziek, taal, dwarsdenkers en rebellen. Kom langs om te dansen, drinken en slurp de taal op! Het thema van de Boekenweek (7 t/m 15 maart) is Rebellen en Dwarsdenkers. En daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Het zijn de smaakmakers, de mensen die geur en kleur geven aan het leven en het verschil maken. Van Annie M.G. Schmidt tot Johan Cruijff, van Charles Bukowski tot Lady Gaga en van Oprah Winfrey tot Salvador Dali.

Line-up LEESFEES

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in onder andere Hard gras en Viva Mama. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma’s.

Babs Gons, schrijfster en performer. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s en bibliotheken en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao en Brazilië. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur. In het voorjaar van 2019 verscheen ‘Hardop’ bij uitgeverij Atlas Contact, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken word-dichters.

Stella Bergsma, beatpoet, schrijfster, actrice, zangeres, femme fatale en rocknrolla. Bedenker van de term ‘sletvrees’ en haar boek ‘Pussy Album’ zorgde voor opschudding en rode wangetjes. Ze schrijft voor onder andere Opzij HP/De Tijd en de Volkskrant. Ze is ook vaste gast bij Ladies’ Night op Net5, DWDD, Jinek, RTL en speelde mee in De slimste mens NL.  In maart verschijnt haar nieuwe boek ‘Nouveau Fuck’.

Michiel Lieuwma, schrijver en theatermaker. Bekend van onder andere De snijtafel VPRO en NUT (Nieuw Utrechts Toneel). Michiel komt met zijn absurde, hilarische en waanzinnige powerpointkamikazetheatervoorstelling ‘Naar De Maan Of Naar De Haaien’ naar het LEESFEES. Lachen en verbazen met de snelheid van het licht!

Verder maken de lokale talenten Tarik & Faffi en Sabina Lukovic ook hun opwachting op 14 maart.

Feeling lucky? Doe dan mee aan de LEESFEES winactie en maak kans op 1×2 tickets!

Wanneer: zaterdag 14 maart
Hoe laat: Aanvang 20.00 uur
Waar: Rozet (Kortestraat 16, Arnhem)
Kosten: €12,50
Kaarten zijn hier online verkrijgbaar. Ben je lid van de bieb dan krijg je een knaak korting!

>website Rozet

> Facebook event LEESFEES

Tags : , , , , , , , , , , , , ,