17 x leuke ideeën voor een date op anderhalve meter afstand in en om Arnhem!

Geplaatst op 20 december 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Liefde & Seks, Lifestyle, Mis het niet, Uitgaan

Het zijn een beetje gekke tijden wat daten betreft, maar met een beetje creativiteit is ‘anderhalvemeterdaten’ prima te doen! We hebben een lijstje gemaakt met daarin allerlei activiteiten in en om Arnhem die je op een veilige afstand met een potentiële partner of gewoon een vriend of vriendin kunt ondernemen!

Lekker wandelen in een bos or park in en om Arnhem!
Simpel maar supergezellig. Haal samen een frisse neus en laat elkaar je favoriete bomen en plantjes zien. Er zijn heel veel wandelroutes te vinden in onder andere Park Sonsbeek, de Veluwe en de Posbank. Wat hulp nodig? Bekijk hier je allerlei wandel- en fietsroutes in en om Arnhem.

Volg samen een kookles op YouTube!
Hoe belonend is het als je voor jezelf een lekkere maaltijd hebt gekookt? Doe het samen en wees niet bang om te experimenteren. Kies een leuke kookles uit op YouTube en geniet van de maaltijd die jullie samen hebben gemaakt. Erg handig hiervoor zijn de video’s van Roos uit Arnhem, check vooral even haar YouTube kanaal. Roos zit ook achter de Facebookpagina ‘Hart Vol Eten‘, waarop geregeld kookvideo’s verschijnen en af en toe ook een live meekooksessie!

Breng een bezoekje aan de markt in Arnhem!
Ga ’s ochtends samen naar de markt en koop en hele lading fruit, broodjes en groenten waar jullie later samen van kunnen genieten tijdens een anderhalvemeterpicknick! Op vrijdag is er van 07:30 tot 14:00 uur markt in het centrum van Arnhem. Op zaterdag is er op het marktplein van de Geitenkamp en in Arnhem Centrum een markt van 08:00 tot 17:00 uur.

Geocachen in en om Arnhem!
Ga samen schatzoeken in Arnhem. Voor dit zogenaamde geocachen heb je alleen een smartphone nodig, waarvoor talloze geocaching apps beschikbaar zijn. Die kun je ook vinden op officiële website. In Arnhem liggen er nu ongeveer zo’n 700 caches verstopt, dus waar wacht je op? Meer weten over geocachen? Check ons artikel over geocachen in Arnhem.

 

 

Samen vliegeren!
Het is nu echt heerlijk weer om te vliegeren, warm en soms een lekker briesje. Bij onder andere de Action kan je voor een laag prijsje een leuke vlieger kopen. Zoek buiten een grote open plek op waar het goed waait, bijvoorbeeld aan het water.

Kies een boek voor elkaar uit!
Ga samen naar een boekenwinkel en kies daar een boek voor elkaar uit. Spreek samen af dat je op de tweede date elkaar het boek bespreekt. Het Colofon aan de Bakkerstraat en Boekhandel Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord zijn hele fijne overzichtelijke winkels met voor ieder wat wils. Je kunt natuurlijk ook boeken lenen bij Rozet, waar je tot je 17e gratis lid van kunt worden!

Kies outfits voor elkaar in een kringloopwinkel of vintagewinkel in Arnhem!
Bezoek samen een of meerdere kringloopwinkels en kies outfits voor elkaar uit. Er zijn ook allerlei leuke vintagewinkels in Arnhem te vinden, zo namen we zelf al een kijkje bij de winkels Lost in Wanderland, Jofel, Froufrou’s en Fabrics & More.

Schilder elkaar op een canvasdoek!
Ga samen in het park zitten of gewoon thuis en laat je creativiteit de vrije loop. Maak een realistisch portret van elkaar of wees juist erg abstract. Hierdoor moet je elkaar veel aankijken en het is ook nog eens leuk om te bewaren.

Een bezoekje aan de lokale platenzaken in Arnhem!
Hebben jullie allebei een passie voor muziek? Breng dan een bezoekje aan een platenzaak. In Arnhem kun je terecht bij Recordshop Arnhemse Meisjes, Kroese en Waaghals Arnhem.

Naar de sterren staren!
Spreek ’s avonds af in het park of op het strand. Zorg dat er in ieder geval niet te veel verlichting/lichtvervuiling is want daardoor kan je de sterren minder goed zien. Wijs sterren aan en probeer samen te raden welke sterren jullie kunnen spotten. Om je hierbij te helpen is de app Skyview erg fijn. Ook heeft Arnhem een eigen sterrenwacht: Sterrenwacht Presikheaven!

bron beeld: pixabay.com

Doe een wijn- of bierproeverij of organiseer er zelf eentje!
Koop samen  wat drankjes naar keuze in en geniet er samen van. Zoek samen informatie over de drank op en vertel elkaar leuke informatie. Wie weet vind je een nieuw favoriet biertje of wijntje! Neem daarvoor een kijkje bij Slijterij van Pernis of Henri Bloem.

Samen naar een botanische tuin of stadsboerderij in Arnhem!
Ga samen naar een botanische tuin en maak daar een lekkere wandeling terwijl je ook nog wat opsteekt over alle flora! Wijs je favoriete bloemen aan en hopen dat je date het onthoudt. Daarnaast is het ook erg leuk om met je date naar een boerderij te gaan, kijk bijvoorbeeld eens op de site van Natuurcentrum Arnhem.

Samen een taal leren!
Ideaal voor de mensen maar een talenknobbel, maar zonder talenknobbel is deze date net zo leuk. Probeer samen een vreemde of niet zo vreemde taal te leren en probeer aan het eind van de date een klein gesprekje te voeren in de door jullie gekozen taal. Hier is de Duolingo app trouwens erg handig.

Maak een playlist voor elkaar!
Maak voor de date een afspeellijst voor elkaar met x aantal liedjes. Luister naar beide lijsten tijdens de date, wie weet vindt je een nieuwe leuke artiest en met een beetje geluk ook een nieuwe leuke vriend of vriendin.

Picknicken bij het water!
Zorg samen voor wat drankjes en snacks en pak een dekentje om bij het water te gaan picknicken. Voer samen de eendjes aan het water maar zorg ervoor dat je niet te grote brokken eten naar ze strooit en liever geen brood. Op de website van de vogelbescherming is hierover meer informatie te vinden.

Kijkdoos maken over jezelf!
Een kijkdoos maken was altijd al leuk op de kleuterschool en dat is het nu (stiekem) nog steeds wel! Pak een oude schoenendoos en wat knutselspullen en maak een kijkdoos over jezelf. Doe dit samen met je date en wanneer jullie klaar zijn ruil je jullie dozen om en neem je een kijkje in het leven van je date.

Samen tuinieren en plantjes kopen of adopteren in Arnhem!
Leg samen een moestuin aan in jouw tuin of in die van je date. Je kan samen naar het tuincentrum gaan om spulletjes te halen en leuke bloemetjes en planten uitkiezen. Je kan ook een plant adopteren via Plantenasiel Arnhem. Maak er een gezellige en groene dag van.

bron beeld: 50pluswijzer.nl

Tags : , , , , , , , , , , ,

Reacties