Globehouse presents: Bday Bash

Geplaatst op 19 oktober 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Een veelbesproken verjaardagsfeest met een indrukwekkende line-up. Dat is hoe ik P. Hu’s Bday Bash zou omschrijven. Ter ere van zijn 21e verjaardag gaf Paul Hu een groot feest in The Level in Arnhem. Artistic Raw, Afro Bros en Yellow Claw vulden samen met lokale dj-talenten de nacht en lieten de gasten helemaal uit hun dak gaan. De Bday Bash werd van tevoren al veelvuldig besproken op Facebook en Twitter en de ‘day after’ lieten veel feestgangers weten dat ze het een fantastische avond vonden.

Aan het begin van de avond stond er al een redelijke rij buiten. Wie nog geen kaartje had gekocht kon nu voor een tientje naar binnen. Binnen was het al redelijk druk en Swolenbeatz zorgde met zijn tunes al voor een goede sfeer, maar het publiek moest toch nog een beetje op gang komen. Geen probleem, want we hadden nog de hele nacht. Rond een uur of 12 liep de zaal pas echt vol, waardoor iedereen een beetje tegen elkaar aan kwam te staan. Maar dit had een goed gevolg; de zaal kwam steeds meer in beweging en langzamerhand werd er steeds meer gedanst.

Rond 1.00 uur kondigde mc Benjamin-T de Afro Bros aan. De Afro Bro’s zijn een dj-duo dat bestaat uit Rashid Badloe en Giordano Ashruf. Ze staan bekend om hun mix van house met hier en daar wat latin vibes. Hiermee wisten ze een zomers gevoel te creëren in The Level. Maar niet alleen het gevoel was zomers, de temperatuur werd ook steeds hoger. Wanneer de muziek even stil werd gezet en de MC plaats maakt voor Paul, weten we wat ons te doen staat: iedereen zingt uit volle borst een welgemeend “lang zal je leven”.

De Afro Bro’s maakten plaats voor Artistic Raw. Vooraan het podium werd een extra box aangesloten. Artistic Raw kennen we van zijn dirty house mixtapes en natuurlijk van de ‘Drughouse’. Zijn remixen van bekende tracks lieten de boxen trillen en de zaal ging los. Zijn persoonlijke mc Shebaz Khan vertelde ons een uur lang wanneer we naar voren moesten komen, wanneer we onze handen in de lucht moesten gooien en wanneer we kans maakten op een cd of een T-shirt.

Rond 03:00 uur komen Nizzle, Jim Aasgier en mc Bizzy het podium op. Deze drie staan samen bekend als Yellow Claw. In korte tijd zijn zij enorm populair geworden. Kenmerkend voor hun tracks is de combinatie van hip-hop en dubstep. “Ik wil jullie voeten vanavond absoluut niet op de vloer zien”, riep mc Bizzy en daarmee werd de set geopend. Voor het eerst deze avond ontstonden er moshpits, de security stond vanaf toen op scherp. Maar wat er ook gebeurde, het feest ging gewoon door. Aan het begin van deze avond vroeg ik me nog af hoe ik het tot 05:00 vol zou gaan houden, het antwoord kreeg ik nu van Yellow Claw: “Ik ga nooit meer slapen!”

Na het vertrek van Nizzle, Jim Aasgier en mc Bizzy verlieten velen de zaal, maar de echte diehards bleven gewoon doorgaan totdat mc Benjamin-T er echt een eind aan maakte. Wat ik naast de goede line-up deze avond opvallend vond was dat iedereen ontzettend gezellig bleef. Een prima sfeer voor een geslaagd verjaardagsfeest. En geslaagd was het zeker, misschien was dit zelfs wel een van de vetste Bday Bashes van heel regio Arnhem.

Kijk voor meer foto’s op de FB van The Level.

Door: Lara Tanger

Tags : ,

Reacties