Only Seven Left – 18-4 – Luxor Live

Geplaatst op 23 april 2014 Door In Recensies, Uitgaan

De Nederlandse rockband Only Seven Left debuteerde in 2007 met hun Forever Is A Lie EP. Sindsdien hebben ze al 2 albums uitgebracht bestaande uit rock en pop nummers. Naast optreden zijn de jongens van Only Seven Left ook erg actief op Youtube. Elke week posten ze een nieuwe video, wat een videodagboek, cover of eigen muziek kan zijn. Na op tour te zijn geweest in landen als Duitsland, Engeland en Indonesië was Only Seven Left afgelopen maand in hun thuisland Nederland in het kader van hun Four to the Floor Tour. Tussen de optredens door speelden ze een aantal keer kleine promotieshows op middelbare scholen. Zo ook in Arnhem waar ze in de schoolpauzes optraden op het Beekdal Lyceum en het Olympus College. Op vrijdag 18 april zorgden ze voor een super avond in een uitverkochte kleine zaal van Luxor Live.

De band begon hun optreden met hun nieuwe nummer Lost Your Mind. De sfeer zat er meteen goed in, mede doordat de kleine zaal van Luxor zich goed leent voor intieme optredens. De setlist van Only Seven Left bestond uit nummers van oudere albums als Run Away en Against The Wall en uit nieuwere nummers als Tonight en het net uitgebrachte nummer Hey You. Bij de uptempo nummers zoals Higher sprong iedereen op de maat mee en trilde de hele bovenzaal van Luxor Live.

osl

De jongens hebben voor het eerst ook poppunk versies van hun nieuwe nummers gemaakt. Zo speelden ze deze avond ook de poppunk versie van Tonight. Deze variatie op het normale nummer is erg leuk en oppeppend omdat het een stuk sneller is dan het origineel en de gitaarsound een stukje krachtiger is. Halverwege de avond kondigde Only Seven Left aan dat ze nu een cover van All Of Me van John Legend zouden gaan spelen, maar na een kort stukje verrasten ze de zaal met een medley van verschillende covers. In deze medley combineerden ze nummers als Wrecking Ball van Miley Cyrus met Treasure van Bruno Mars. Het geheel sloot verrassend goed op elkaar aan.

Gedurende de hele avond was er veel interactie tussen de band en het publiek. Om de zoveel tijd vertelden ze kort iets over de liedjes of maakten grapjes. Dit zorgde allemaal voor veel gezelligheid. Als publiek kreeg je bijna het gevoel dat we allemaal een grote groep vrienden waren in plaats van een artiest en publiek. Tegen het einde van het concert mocht een meisje uit het publiek een stukje mee spelen op de bas, omdat de band dit haar een tijd geleden beloofd had. Na afloop van de show kwam de voltallige band nog terug de zaal in en namen ze namen rustig de tijd om foto’s te nemen en een praatje te maken met de fans.

De komende tijd zal Only Seven Left verder gaan met het uitbrengen van hun nieuwe album; elke maand verschijnt er een nieuw nummer mét video. Ook de akoestische en poppunk versies zullen niet ontbreken. De nieuwe nummers vallen tot nu toe zeker in de smaak, dus dat betekent veel goeds voor de rest van het album. Vergeet ook zeker niet even een kijkje te nemen op het Youtube kanaal van Only Seven Left.

Recensie: Eveline Wandel

Tags : , , ,

Reacties