Outer Banks seizoen 2: propvol actie en drama, maar hier en daar wat slordig

Geplaatst op 2 november 2021 Door In Recensies, Uitgaan

Gigantisch veel goud, smokkelwaar, liefde, geweld en verraad: na een jaar wachten zijn The Pogues weer terug in het tweede seizoen van Netflix hitserie ‘Outer Banks’! Let op, onderstaande tekst bevat (kleine) spoilers!

Een maand geleden kwam de Netflix hitserie uit met het 2e seizoen en de tien afleveringen vormen wederom een ware rollercoaster van gebeurtenissen. Het eerste seizoen van Outer Banks eindigde met John en Sarah die op de vlucht sloegen nadat John B. werd beschuldigd van het vermoorden van de sheriff. Midden op de zee werd hun boot ‘The Phantom’ door een storm omgeslagen en werd het duo dood verklaard.

JJ, Pope en Kiara denken dat hun vrienden dood zijn, maar John B en Sarah hebben een redding op zee gevonden in de vorm van een boot waarop ze kunnen meevaren naar de Bahama’s. In het eerste seizoen ging John B met The Pogues (JJ, Pope en Kiara) op zoek naar het goud waar zijn vader twintig jaar lang naar heeft gezocht. Nadat ze het goud hadden gevonden werd het recht onder hun neus vandaan gestolen door Sarah’s vader Ward, die ervoor zorgde dat het goud op de Bahama’s terechtkwam.

De rest van The Pogues gaan op zoek naar antwoorden als ze erachter komen dat hun vrienden nog in leven blijken te zijn. Zij willen er voor zorgen dat John B wordt vrijgepleit. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want al het bewijs wat ze hadden is verdwenen en dus moet er een andere manier worden bedacht om John B vrij te pleiten.

Het hele tweede seizoen draait eigenlijk merendeels over het goud dat The Pogues weer terug willen stelen van Ward. Daarnaast heeft één van The Pogues ook een grotere verhaallijn gekregen. Pope komt er namelijk achter dat hij familie is van de persoon die het goud heel lang geleden in bezit had, en het blijkt dat er ergens op de Outer Banks nog een groot gouden kruis verborgen ligt…

De relaties tussen de hoofdpersonen zijn behoorlijk stereotiep tienerachtig, maar dit zorgt er wel voor dat je als kijker van ze gaat houden. The Pogues hebben namelijk alles voor elkaar over en gaan voor elkaar door het vuur. Als fan vond ik het in ieder geval heerlijk om weer verder te kunnen kijken. Als ik dan ook het eerste en tweede seizoen naast elkaar leg moet ik eerlijk zeggen dat seizoen twee beter was dan het eerste seizoen. De acteurs waren tijdens het tweede seizoen namelijk veel beter op elkaar ingespeeld, maar door de grote hoeveelheid actie en drama is de serie hier en daar wel wat slordig. Leuk detail is dat er tijdens de opnames redelijk wat acteerwerk werd geïmproviseerd, waardoor de cast in het tweede seizoen echt wat meer tot leven lijkt te komen. Verder zorgen de cliffhangers aan het einde van iedere aflevering ervoor dat je blijft bingewatchen!

Kortom: vervelen zul je je zeker niet met tweede seizoen van de Netflix Original Outer Banks!

Beoordeling: ★★★★☆

Klik hier om Outer Banks direct op Netflix te kijken.

Beeld: Netflix / Outer Banks

Tags : , , , , , , ,

Reacties