Park Open op 5 augustus

Geplaatst op 30 juli 2018 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op zondag 5 augustus is het weer tijd voor Park Open! Lekker in Park Sonsbeek genieten van gratis muziek, een lekker frietje van Chasse Patat, een ijsje van Gelati di Sali of een lekkere pizza van de Pizzabakfiets. Vanwege de aanhoudende warmte zijn de tijden van Park Open aangepast.

15:00 Morrès
16:30 Smoking Alaska
18:00 Mono
19:30 The Etta James Experience
In de pauzes speelt Vincent MacDonald

Na 21:00 uur afhankelijk van de gezelligheid, tijd genoeg om lekker na te borrelen!

THE ETTA JAMES EXPERIENCE
Een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz. In The Etta James Experience hebben elf ervaren muzikanten hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands’ eigen ‘grand lady of soul, rock and rhythm & blues’. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om Etta’s indrukwekkende stem maar vooral ook om haar vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James standards als At Last, Sugar On The Floor en I’d Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

MONO
Gooi een singer-songwriter in een grote kom. Stop daar zijn pakkende Nederlandstalige teksten in. Voeg er een strakke bass en drumline bij. Een snufje organ/piano chop. En een handvol melodieuze klanken waaronder een eetlepel blazers en een theelepeltje keys. Kruid ‘t met twee heerlijke backing vocals met een mespuntje rap. Geef àlles een rood-geel-groen reggaesausje en je hebt het recept van MONO. Een 7-koppige Reggaeband met Reggae in je moerstaal: M(artijn) O(nder) N(ieuwe) O(mstandigheden).

MORRÈS 
Morrès is een Nederlandse band uit Arnhem bestaande uit de muzikanten Thomas Calis (drums, achtergrondzang), Johan ‘basso’ Volman (bas & toetsen) en Anco Koens (leadzang & gitaar). De band werd opgericht in 2013. Het recept: een stevige en stuwende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, resulteert in melodieuze power-pop met veel energie en dynamiek, van stevige rocknummers tot fragiele ballads – hier en daar wat jazzy invloeden. Muziek waarin men ruimte vindt, een mix van The Police meets Muse: energie, dynamiek, emotie. 

SMOKING ALASKA 
Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Met de release van hun nieuwste singles ‘Allegory of the Cave’ en ‘Through the Blue’, een optreden in Paradiso Amsterdam, hun internationale debuut, het winnen van de Achterhoekse Bandcompetitie, het winnen van de Battle of the Bands Liemers en een optreden op één van de grootste Gelderse festivals Huntenpop staat Smoking Alaska in de bloei van hun leven.

VINCENT MAC DONALD (in de pauzes)
Vincent is een singer-songwriter die door de jaren heen in verschillende bands heeft gespeeld, zoals de New Sound Sistem reggaeband of de latingroep Bandera Latina, en heeft in diverse coverbands gespeeld en zangers/zangeressen begeleid op akoestisch gitaar. Hij haalt zijn inspiratie uit iconische artiesten zoals Otis Redding, Ben Harper, Bob Marley en Jimi Hendrix. Bands zoals de Rolling Stones, Dire Straits en U2 maar ook moderne muzikanten zoals Ben Howard, John Mayer, Anderson Paak en Coldplay. Zijn focus ligt op (moderne) soul, blues, folk en reggae.

Tags : , , , , , , ,

Reacties