SPIJKERROK: Zomerfestival met lokale bands op zaterdag 17 juni in Arnhem!

Geplaatst op 23 mei 2023 Door In Mis het niet, Uitgaan

Na vier jaar afwezigheid komt Festival Spijkerrok nog één keer terug op Vrijstaat Thialf!

Zaterdag 17 juni: eindelijk weer een zomereditie van het kleinschalige feel-good-festival SPIJKERROK! In de groene ‘Vrijstaat Thialf’, midden in het Spijkerkwartier, vind je uiteenlopende bandjes van binnen en buiten Arnhem. Van singer-songwriter tot punk en van hiphop tot indie-rock. Geniet van de mooie plek, de speciaal biertjes, de wijntjes van de lokale wijnkoper, de food stands en vooral van de muziek!

Uiteenlopende bands, eten en drinken in Teletubbieland

Vrijstaat Thialf is een van de playgrounds van Sportbedrijf Arnhem. Het sportterrein is omgeven door zandbakken, speeltoestellen en groene heuveltjes. Op 17 juni spelen op twee podia 12 artiesten waaronder Hardslag, Klokpack6ix, Ronny Skanks en Jellephant & the Phantoms. SPIJKERROK werkt samen met LuxorLive en het nieuwe muziekplatform Sonar. Het festival start met drie showcases van een kwartier elk van jong talent vanuit Rijn IJssel Music. Dit zijn Bente, CD Baby en San Jansen. De andere namen op de poster zijn Youth Reserve, Femme Fugazi Doordezonverrast, Cassandra Onck en SVAUN.

Laatste editie op Vrijstaat Thialf

De laatste ‘grote’ editie van Festival SPIJKERROK dateert van 2019, de uitverkochte tusseneditie SPIJKERMINIROK daargelaten. Het festival startte rond 2002 in een studentenhuis aan de Kastanjelaan, destijds was dat om geld te verdienen voor een stofzuiger. Sinds 2007 vindt SPIJKERROK plaats op Vrijstaat Thialf. Naast een podium voor lokaal talent stonden de afgelopen jaren bands als Chef’ Special en de vrijwel volledige Osdorp Posse op de planken.

Lokale samenwerking

Niet alleen programmeert SPIJKERROK veel lokale bands, ook werkt SPIJKERROK samen met lokale ondernemers en bewoners. Naast de wijn van wijnkoperij Yves Boode en de foodstand van onder meer cafetaria Dolfijn en brasserie De Buren van Thialf werkt het festival dit jaar samen met t-shirt designers Okimono. Tijdens de Nacht van de Mode op zaterdag 10 juni geven de Arnhemse ska-legendes Ronny Skanks een voorproefje bij de winkel van Okimono aan de Sonsbeeksingel. De Arnhemse t-shirt-trots heeft de band geadopteerd voor het optreden op SPIJKERROK.

Goede doelen

Het festival staat bekend om haar steun aan goede doelen en projecten en omdat het a-commercieel en laagdrempelig door een vriendenclub georganiseerd wordt. Omdat SPIJKERROK in al die jaren flink is gegroeid en veel tijd vraagt van de vrijwillige organisatie is 2023 vooralsnog de laatste editie van SPIJKERROK op Vrijstaat Thialf. De festivalorganisatoren kijken naar kleinere en nieuwe locaties om SPIJKERROK te organiseren. Zaterdag 17 juni is de laatste kans om dit Arnhemse muziekfeestje mee te maken.

Afterparty bij Café Bosch

Met je SPIJKERROK-polsbandje kun je ook GRATIS naar de after in Café Bosch! Na twaalven dus lekker doorrrr met de fijne tunes van Smells Like Alternative.

Tickets Spijkerrok 2023

In de voorverkoop, via Luxor Live, kosten kaartjes 12 euro per stuk, op de dag zelf aan de kassa kosten kaartjes 15 euro.

> Bestel je tickets hier online

> Website Spijkerrok

Beelden: Spijkerrok

Tags : , , , , , , , , , , ,