Theater: De Nieuwe Oost: Let’s Play – Op zoek naar de zin van het leven in online games

Geplaatst op 4 januari 2020 Door In Mis het niet, Uitgaan

Arnhemse theatermaker Booi Kluiving introduceert de virtuele wereld van gaming op de theatervloer. Hij gaat via computerspelletjes op zoek naar de betekenis van spelen in het echte leven. Van 4 t/m 8 februari 2020 is zijn voorstelling ‘Let’s play’ te bekijken in Theater aan de Rijn in Arnhem.

De Nieuwe Oost - Lets Play - Booi Kluiving

Een simpel bestaan
Mario staat nooit stil bij de vraag waarom hij de prinses moet redden. Sonic zit niet in een existentiële crisis. Link schaamt zich niet voor zijn zwaardtechniek. Ze gaan zonder oordeel en zonder tegenzin op hun doel af. En wanneer ze dat bereiken wacht hen een virtuele beloning. Dat is het spel. Dat zijn de regels. De regels zijn simpel, hun virtuele levens ook.

Alternatieve fantasiewereld
Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze tijd zouden moeten doen. Maar is dat wel zo? Is de grip die we proberen te krijgen op het ‘nut’ van onze levens niet juist de veroorzaker van burn-outs en depressies? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld, naar een parallel universum waarin we gewoon simpelweg een spelletje kunnen spelen. Let’s play!

Booi Kluiving
Kluiving studeerde in 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij verdiept zich graag in de digitale wereld en verwerkt zijn bevindingen in theater. In september 2018 maakte hij bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK, waarin hij probeerde te verklaren waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt. In ‘Let’s Play’ onderzoekt theatermaker Booi ‘GameBooi’ Kluiving het leven van een Let’s player (iemand die zichzelf opneemt tijdens het gamen). Kluiving werkt in deze nieuwe voorstellingen samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf Kars van den Heuvel. Productiehuis De Nieuwe Oost begeleidt de jonge theatermakers het productieproces.

Wat:  Theatervoorstelling: Let’s Play, door Booi Kluiving

Waar:  Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42, 6811 EX Arnhem

Wanneer:  4 t/m 8 februari 2020 (4 februari try-out, 5 februari première)

Entree:  € 15,- / € 9,- (CJP-leden/Studenten)

Let’s Play is eerst te zien in Arnhem en gaat daarna ‘on tour’ naar een aantal andere steden in Nederland.

Info en tickets / Facebook evenement

Foto: Wieke van Rosmalen

Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties