Band-uitwisselingsproject 2B@ verbindt Den Haag en Arnhem

Geplaatst op 12 december 2017 Door In Mis het niet, Uitgaan

Eerder dit jaar werd het band-uitwisselingsproject 2B@ opgestart. 2B@ is een initiatief om onder muzikanten en bands de bekendheid met de ‘muziekscene’ in een andere stad groter te maken, en daarmee de mogelijkheid om daar optredens te vinden te verbeteren. Dit uitwisselingsproject resulteerde in maandelijkse optredens van diverse bands bij Willemeen in Arnhem en het Paardcafé in Den Haag. 

Op vrijdag 15 december gaat de volgende editie van 2B@ plaatsvinden bij Willemeen met de bands Smoking Alaska en Valice. Met hun alternatieve indierock wist het Arnhemse Smoking Alaska dit jaar de publieksprijs van de Achterhoekse Band Competitie in de wacht te slepen. Ook Valice viel bij deze wedstrijd in de prijzen: de band won met hun eclectische indiepop en festivalwaardig repertoire de juryprijs. Deze vrijdag kun je deze twee veelbelovende acts helemaal gratis checken bij Willemeen!

2B Willemeen Smoking Alaska Valice


Smoking Alaska
 
– Arnhem 
Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen.

Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repertoire achter de hand.

Valice – Den Haag 
Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom. Ze is vriendelijk en uitnodigend maar je voelt dat ze een duistere kant verbergt. Ze luistert naar The Pierces, Hooverphonic en U2. Ze schrijft zelf liedjes die je laten dansen en meezingen, maar tegelijkertijd ook de donkere kanten van het bestaan bezingen.

2B@ Willemeen: Smoking Alaska en Valice
Vrijdag 15 december – Willemeen Arnhem
Entree: gratis
Café open: 21:30

>> Facebook event


Uitbreiding qua steden!
Naast Arnhem en Den Haag is 2B@ nu ook actief in de steden Breda (Café Bel Air), Haarlem (Patronaat Café) en Hilversum (De Vorstin). Bands uit Arnhem kunnen ook in de bandlijsten van die steden naar de ‘ideale’ match gaan zoeken. Alle informatie is te vinden op de website van 2B@. Ook is er een speciale app waarmee bands de lijsten kunnen bekijken en zich kunnen aanmelden.

 

 

Tags : , , ,

Reacties