30 bazen doen mee bij JINC Baas van Morgen in Arnhem en Nijmegen!

Geplaatst op 15 mei 2024 Door In Hulp & Info, Werk, geld & wonen

Op donderdag 6 juni—de dag van stemming Europees Parlementsverkiezing—vind het project Baas van Morgen in Arnhem/Nijmegen en staan 30 directeuren en wethouders hun stoel af aan leerlingen van het Maarten van Rossem in Arnhem en het Mondial College in Nijmegen.

JINC Baas van Morgen

Het idee

Wat gebeurt er als kinderen in Nederland één dag de baas zijn? Die vraag wordt beantwoord op donderdag 6 juni 2024! Die dag zet JINC honderden kinderen op de stoel van een baas, bijvoorbeeld als CEO van een bedrijf, burgemeester, of hoofdredacteur van een krant in heel Nederland. Bedrijven die meedoen in Arnhem en Nijmegen zijn:

Arnhem

Arriva, Cito, The Economic Board, EY Arnhem, Gemeente Arnhem, Heutink Productie Partners, Introdans, KplusV, KuiperGroep, Monuta, Musis en Stadstheater, Nationaal Programma Arnhem-Oost, OHRA, Pleyade, Royal Fassin, Scalabor

Nijmegen

Alfa Laval, Bovemij, Include Industries, Malderburch, Omroep Gelderland, Papierfabriek EKI, Politie Gelderland-Zuid, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, De Waalboog,

ZZG Groep

Een dag lang krijgen kinderen de kans om te laten zien wat ze kunnen en vooral hoe ze denken als ze een dag van stoel ruilen met een echte baas. Ze brainstormen bijvoorbeeld mee met een team, zitten bij een vergadering of geven interviews af.

Een eerlijke kans

JINC zet zich in voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar in wijken met sociaaleconomische achterstand. Door jongeren te koppelen aan directeuren, leidinggevenden en CEO’s uit het bedrijfsleven geven we hun een inkijkje in de werkomgeving. Zo doen ze waardevolle ervaring op voor de toekomst, vergroten ze hun zelfvertrouwen en breiden ze hun netwerk uit. Deze aspecten zijn essentieel voor hun toekomstig succes op de arbeidsmarkt.

JINC viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum. Al meer dan twee decennia zet JINC zich onvermoeibaar en met bewezen impact in voor een maatschappij waarin de achtergrond van jongeren niet hun toekomst bepaalt. Wij vinden dat ieder kind een eerlijke start verdient op de arbeidsmarkt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Want wie opgroeit in een wijk met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen, ongeacht van talenten.

 

JINC Baas van Morgen: 10e editie op 6 juni 2024! – JINC & JINC Baas van Morgen – Kinderen nemen het roer over van CEO’s