Het KinderWijkTeam houdt Arnhem schoon!

Geplaatst op 17 november 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld

Het KinderWijkTeam in Arnhem is een educatief project rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen komen wekelijks bij elkaar in het wijkcentrum, de school of het M.F.C. in hun wijk om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone leefomgeving. Gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen.

 

Wekelijks KinderWijkTeam
De teams van het KinderWijkTeam trekken echter wekelijks vanaf wijkcentra, scholen en MFC’s  de wijken in, om gewapend met knijpers en vuilniszakken zwerfvuil op te ruimen. Er zijn KinderWijkTeams actief in Klarendal, Malburgen/Immerloo, Presikhaaf, het Arnhemse Broek, Malburgen West en De Laar Oost. Het KinderWijkTeam werkt nauw samen met de basisscholen in de verschillende wijken en waar mogelijk helpt KinderWerk Rijnstad mee. Na tien middagen afval prikken in de wijken van de stad, worden de kinderen beloond met een uitstapje naar een educatief museum in Arnhem. Het KinderWijkTeam wordt mede mogelijk gemaakt door de Zwerfafvalvergoeding vanuit de gemeente Arnhem en de woningcorporaties Volkshuisvesting & Vivare.

Bewust van natuur en milieu
De thuisbasis van het KinderWijkTeam is aan de Akkerwindestraat in Malburgen, waar in samenwerking met partners nog andere activiteiten worden ontwikkeld, zoals doe-excursies naar de nabije natuur (Stadsblokken Meinerswijk), of workshops om van plastic weer nieuwe producten te maken. Al deze activiteiten worden bedacht om kinderen bewuster te maken van natuur en milieu, en ze op deze manier meer verantwoordelijkheid te laten voelen voor hun eigen leefomgeving.

Nieuwsgierig? Zou je willen aansluiten bij een bestaand KinderWijkTeam? Of omarm je dit initiatief als organisatie of als basisschool? Of wil je met minimaal tien vrienden en vriendinnen ook een team opzetten om je eigen wijk op te frissen?

Maak contact met initiatiefnemer Mike Hoose via info@hetkinderwijkteam.nl

Website KinderWijkTeam
KinderWijkTeam op Facebook

Tags : , , , ,