Maak je smartphone, tablet en laptop boefproof!

Geplaatst op 19 oktober 2017 Door In Artikelen, Scholenspul

Volgens de Nationale Onderwijs Gids, heeft ruim driekwart van de jongeren hun smartphone niet goed beveiligd. Dit houdt in dat bij diefstal de persoon die jouw telefoon heeft gestolen bij alle gegevens kan komen, zoals je foto’s, berichtjes, sociale media accounts en nog veel meer!

Voor de campagne Boefproof werkt het Ministerie van Veiligheid en Justitie samen met een aantal telecom- en ICT-bedrijven.

boefproof banner

Wat gebeurt er als jouw smartphone Boefproof is?
Op sommige apparaten kun je de functie ‘vind mijn smartphone/tablet’ activeren. Je kunt je apparaat dus op afstand blokkeren als deze een keer wordt gestolen of wanneer je ‘m kwijt raakt. Naast dat je smartphone praktisch gezien nutteloos wordt voor de verkeerde mensen, hebben ze ook nog eens geen toegang tot jouw vertrouwelijke bestanden en persoonlijke gegevens.

Hoe maak je jouw smartphone Boefproof?
Activeer de beveiligingsfunctie op jouw smartphone, tablet en andere apparaten. Hoe je dit doet verschilt per merk of besturingssysteem, maar bij de meeste toestellen gaat het op dezelfde manier. In deze lijst met verschillende merken vindt je instructies om je smartphone Boefproof te maken. Hetzelfde geldt voor jouw laptop.

Ga voor meer informatie naar de site van ‘Maak het ze niet makkelijk’.

Naast de bovenstaande opties, is het volgen en op afstand te blokkeren van je smartphone, maar ook tablet of laptop mogelijk met Prey.

Aangifte doen
Is je smartphone gestolen? Maak ‘m snel waardeloos voor de dief! Als je je telefoon al eerder Boefproof hebt gemaakt kun je via deze pagina de instructies volgen om je toestel terug te vinden, persoonlijke data en/of je toestel te blokkeren.

Bel je provider om je simkaart te blokkeren en doe aangifte bij de politie!

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties