Facebookgroep ‘Straat jutten Arnhem’, een bijzondere ‘weggeefhoek’ van de openbare ruimte

Geplaatst op 28 januari 2024 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Het is een vrij bekend gezicht in Arnhem: stoelen, kastjes, kapstokken, gordijnen, fietsen en nog veel meer spullen die zomaar op straat worden achtergelaten. Aan het laten ophalen van grofvuil zitten kosten verbonden in Arnhem, maar Arnhemmers mogen wel zesmaal per jaar hun grofvuil gratis aanbieden bij het afvalbrengstation (tot een maximum van 6 kubieke meter (m3) per jaar). Huishoudens die in het bezit zijn van een Gelrepas mogen 2 keer per jaar gratis het grofvuil aan huis laten ophalen. Hierbij mag je in totaal niet meer dan 2 m3 grofvuil aanbieden.

Openbare Facebookgroep ‘Straat jutten Arnhem’

Toch staan er bijna dagelijks allerlei spullen naast containers of ergens anders op straat in Arnhem. Vaak zitten daar nog best bruikbare spullen tussen die nog prima een ronde meekunnen! Daarom bestaat er sinds 2015 een openbare Facebookgroep genaamd ‘Straat jutten Arnhem‘ die ondertussen al zo’n 1900 leden telt. Het is als het ware een soort weggeefhoek voor mensen die geen zin hebben om te wachten op iemand die zijn gratis kurkentrekker komt halen of voor iemand die dat verlaten schattige lampje op straat ziet staan en het zielig vindt dat het geen eigenaar meer heeft.

Zie je iets op straat staan in Arnhem dat ‘recyclepotentie’ heeft of heb je spullen thuis waar je vanaf wil? Dan kun je er een foto van maken en deze inclusief de straatnaam (of je adres) posten in de Facebookgroep. Hierbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!


Bron/beelden: Straat jutten Arnhem

Tags : , , , , , , ,