Talent uit Arnhem – Delano van SYTYCD

Geplaatst op 7 november 2012 Door In Artikelen, Lifestyle, Talent uit Arnhem, Talenten, Theater & dans

Heb jij regelmatig de televisie aanstaan of heb je een twitteraccount? Dan kan het niet aan je voorbij zijn gegaan, de liveshows van de talentenjacht So You Think You Can Dance zijn weer begonnen. Een van de deelnemers is de Edenaar Delano. Hij volgt in Arnhem een dansopleiding en schittert nu in de top 12 van alle deelnemers. Jongin Arnhem wist een gaatje in zijn agenda te prikken! Hij vertelt openhartig over zijn liefde voor dansen en hoe het voor zijn omgeving is!

Hoe ben je begonnen met dansen en hoe oud was je toen?
Ik ben begonnen met dansen toen ik 11 jaar oud was. Ik was altijd fanatiek bezig met karate, maar had niet meer veel zin om er mee door te gaan. Op de basisschool had ik een vriend die al bezig was met dans, ik vond het helemaal geweldig en begon mij er ook in te interesseren. We gingen dansjes maken en gaven optredens op die school. Na die ervaringen begon ik te denken om les te nemen bij een dansschool en na een paar lesjes te hebben gevolgd wilde ik niets liever dan dansen!

Hoe reageerden mensen in je omgeving op jouw liefde voor dansen?
Vele jongens vonden het maar raar dat ik was begonnen aan dans. Er werd vaak gedacht; dans is toch voor meisjes? Ik trok mij er niets van aan, ik dacht altijd; Ik ben wie ik ben en als dans mij gelukkig maakt, dan moeten ze dat maar accepteren. De laatste jaren denken mensen anders over mij en dans, nu vinden heel veel mensen het tof dat mijn passie voor dans zo groot is!

Je volgt nu een mbo-opleiding in dans. Hoe heet deze opleiding precies en in welk jaar zit je?
Ik volg een mbo dansopleiding, deze opleiding heet Fast Track Dance. Een normale mbo-opleiding duurt 4 jaar, maar met deze opleiding kan je binnen 2 jaar je diploma halen. Ik zit nu inmiddels in mijn 2e jaar. Vanaf mijn eerste dansles wist ik al dat ik een toekomst wilde in de danswereld en dus ook dat ik een dansopleiding wilde gaan volgen.

Waarom heb je je ingeschreven voor So You Think You Can Dance?
Ik heb mij puur voor de ervaring en mijn ontwikkeling ingeschreven zowel op dans als persoonlijk vlak. Ik was natuurlijk ook nieuwsgierig hoe het is om aan een tv-programma deel te nemen. Ik keek altijd SYTYCD voordat ik er zelf aan deelnam. Elke keer keek ik met de gedachte; Het lijkt me zo vet om daar ook te staan op een dag. Dus het is voor mij zeker een droom die uit is gekomen!

Je hebt samen met je vriendin auditie gedaan. Jij hebt het al tot de liveshows geschopt. Voel je je schuldig tegenover haar?
Ik voel mij zeker niet schuldig tegenover haar. Natuurlijk beleef je samen hoe het is om mee te doen aan So You Think You Can Dance, maar grotendeels sta je er toch alleen voor! Daarnaast weet ik dat ze mij dit avontuur gunt en het is een kans die ik maar één keer krijg in mijn leven, dus het zou zonde zijn als ik continue met een schuldgevoel zou rondlopen omdat ik dan niet optimaal zou kunnen genieten!

Als danser ben je af en toe best intiem met je danspartner. Ook heb je veel vrouwelijke fans. Is dat lastig voor je vriendin?
Kalila (Delano’s danspartner in het programma) en ik kunnen het goed met elkaar vinden en hebben door de afgelopen 3 shows een bepaalde klik gevonden. Dat heeft een goede invloed heeft gehad op de liveshows! Ik weet persoonlijke en zakelijke dingen van elkaar te scheiden en aangezien mijn vriendin ook een danseres is zou ze dit wel begrijpen. Aandacht van vrouwelijke fans is heb ik ook, maar dat zal je blijven houden met dit soort programma’s.

Hoe is het om zo in de schijnwerpers te staan? SYTYCD heeft ontzettend veel kijkcijfers, merk je daar iets van?
Natuurlijk geeft het een speciaal gevoel om in de schijnwerpers van So You Think You Can Dance te staan. Ik word niet aangesproken op straat, maar word wel af en toe herkend. Althans, dat idee heb ik soms. Na de liveshows komen mensen altijd naar je toe voor een handtekening en/of foto. Ik hou echt van al die aandacht en alles wat er nog meer bij komt kijken, maar dat is niet het belangrijkste. Zoals ik al eerder zei; So You Think You Can Dance is voor de ervaring en mijn ontwikkeling!

Hoe heftig zijn de weken die je nu doormaakt om te trainen voor de liveshows?
De weken die ik doormaak zijn zwaar! De ene dag is het mentaal zwaarder en de andere dag fysiek zwaarder. We zijn elke dag in de studio’s en maken lange dagen. Zondagavond na de liveshow ga je naar huis en kom je maandagavond of dinsdagochtend weer terug.

Hoe is je band met de andere deelnemers? Met wie kan je het beste opschieten?
Mijn band met de andere deelnemers is goed. Het idee dat er iedere week 2 mensen uitgaan is heel vervelend, omdat je een hele week met elkaar bent en het voelt dan ook raar als je die mensen de week erop er niet meer ziet. Ik kan met iedereen goed opschieten, er is eigenlijk niemand waarmee ik het beste kan opschieten. Gelukkig maar, want als die persoon weg zou zijn, zou het denk ik nog lastig voor mij worden.

Wat hoop je te bereiken met SYTYCD? Wat is uiteindelijk je doel?
Door So You Think You Can Dance hoop ik een grote ontwikkeling door te maken in mijn dans en op persoonlijk gebied. Dit gaat uiteraard gebeuren! Met mijn dans wil ik mensen inspireren en ze er toe zetten om zelf ook te gaan dansen, met name de jongens.

Heb je tips voor jongeren die ook van dansen houden en ermee verder willen?
Fight for your dreams and you will come at the place where you would like to be!

Wil je verder nog iets kwijt?
Niet vergeten te kijken elke zondagavond om 8 uur op RTL 5 en stemmen natuurlijk! 

Tags : , , ,