Vragen rondom (online) gokken, gamen en verslaving? Stuur ze in voor de Willemeen podcast rondom dit thema!

Geplaatst op 8 juni 2023 Door In Artikelen, Hulp & Info, Kopzorgen, Lifestyle, Media, Werk, geld & wonen

Online gokken is sinds 1 oktober 2021 legaal geworden in Nederland, en dat is te merken. Op straat en in de media vliegen de gokreclames je om de oren. Sinds de legalisering is het aantal jongeren dat een account heeft op een goksite fors gestegen, en gokken wordt ook steeds meer gedaan door (minderjarige) jongeren.
 
Eén op de vijf online gokkers is tussen de 18 en 23 jaar. Onder deskundigen nemen de zorgen toe over het aantal jongeren met een (online) gokverslaving. Diep in de schulden of de zware criminaliteit belanden. Soms zelfs zelfdoding. De gevolgen van een gokverslaving kunnen ernstig zijn.
 
Daarom hebben we volgende week dinsdag (13 juni) een speciale editie van de Willemeen Podcast, met als gastspreker de Arnhemse Feite Hofman. Feite was 23 jaar lang gokverslaafd. Uiteindelijk verspeelde hij zelfs geld van de basisschool waar hij directeur van was. Zelfs het geld dat de leerlingen voor de zending meebrachten.
 
Sinds zijn stoppen werkt hij als voorlichter en hulpverlener juist ‘aan de andere kant’ van gokverslaving. Feite is bestuurslid van de Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) en ervaringsdeskundige op het gebied van gokverslaving.
 
Heb jij vragen over online gokken, gaming en verslaving of juist een persoonlijke vraag die je graag aan Feite zou willen stellen? Zet je vraag dan in de comments, stuur ‘m per DM of mail ‘m naar redactie@jonginarnhem.nl en wij zorgen dat jouw vraag tijdens de podcast langskomt!
 
Beeld: Feite Hofman

Tags : , , , , , , , , , , , ,