Filmmaak-competitie ’48 Hour Film Project’ dit jaar voor het eerst in Arnhem

Geplaatst op 9 februari 2022 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

In het weekend van 29 april t/m 1 mei vindt in Arnhem het 48 Hour Film Project plaats. Deze filmmaak-competitie wordt in meer dan 120 steden over de hele wereld gehouden, en dit jaar voor het eerst in Arnhem. Thuisbasis van de competitie is Focus Filmtheater in het centrum van Arnhem.

Het van oorsprong Amerikaanse concept van het 48 Hour Film Project, waarin teams tegen elkaar strijden om binnen 48 uur de beste korte film te maken, vindt dit jaar voor het eerst plaats in Arnhem. De competitie verhuist naar de Gelderse hoofdstad na jarenlange vestiging in Nijmegen.

City Producers (organisatie) Indra van ’t Hooft en Wouter van Gestel zien enorme potentie in de verhuizing: ‘Arnhem is een culturele stad, vol met creatieve mensen. Daarnaast heeft het een levendige audiovisuele industrie en opleidingen. Wij willen een plek faciliteren voor zowel beginnende makers als professionals,’ aldus van ’t Hooft. De thuisbasis van de competitie wordt Focus Filmtheater in het centrum van Arnhem. In dit state-of-the-art filmtheater vindt de kick-off plaats, gaan de gemaakte films in première en worden de prijzen uitgereikt.

Thomas Fransman, Hoofd Programma bij Focus: ‘Een van onze artistieke speerpunten is het bieden van een podium aan (jonge) lokale makers. 48 Hour past uitstekend bij ons en ligt in lijn met de al duurzame samenwerking met Gelders Doek. Ook Go Short, waarmee we warme banden onderhouden, zal partner blijven van de competitie, en zo komen drie partijen mooi bij elkaar.’


Inschrijven en informatie 48 Hour Film Project Arnhem

De inschrijving voor de competitie gaat van start op 22 februari. Meer weten over het 48 Hour Film Project of een team inschrijven? Kijk dan op www.48hourfilm.com/arnhem.

 

Tags : , , ,

Reacties