Larissa Jaimy wil vooral anderen inspireren met haar bijzondere make-up creaties [interview]

Geplaatst op 3 mei 2021 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Talent uit Arnhem, Talenten

De 19-jarige Larissa uit Eerbeek is er pas twee jaar mee bezig, maar haar bijzondere make-up creaties krijgen aandacht van over de hele wereld. Ze heeft al meer dan 12k volgers op Instagram en wordt gesponsord door allerlei bekende make-up merken. Hoogste tijd om kennis te maken met dit jonge talent die met haar werk vooral anderen wil inspireren!

Hoi Larissa, wanneer ben je begonnen met make-up en hoe heb je dit geleerd?
Ik ben begonnen met make-up toen ik een jaartje of twaalf was, maar ik ben er pas sinds 2018 actief mee geworden op Instagram. Ik heb dit geleerd door heel veel te oefenen en zelf nieuwe dingen uit te proberen, want het is ook een echt kwestie van experimenteren. Ik heb hier geen opleiding of cursus voor gevolgd en kijk ook geen tutorials en dergelijke.

Indrukwekkend hoor! Hoelang duurde het voordat het een beetje onder de knie had?
Wat is lang? Ik ben er sinds 2018 serieus mee bezig, maar uitgeleerd ben ik nooit. Er zijn altijd punten waarop ik mijzelf nog verder kan verbeteren.

Waar haal je al die inspiratie voor je enorm gevarieerde designs en looks vandaan?

Meestal schieten de ideeën mij ‘s nachts te binnen, of soms bedenk ik gewoon zomaar iets.

Zie je jezelf meer als een kunstenaar of een make-up artiest?
Ik wil mijzelf niet graag labelen, want wanneer ben je een kunstenaar of wanneer ben je een make- up artiest? En zit daar een echt verschil tussen? Ik wil voornamelijk mensen inspireren met de dingen die ik maak, dat vind ik het belangrijkste.

Wat vind jij persoonlijk de mooiste kleuren voor een make-up look?
Ik heb geen favoriete kleuren, maar ik vind het wel leuk om aparte kleurcombinaties en verschillende texturen te gebruiken.

Hoelang ben je ongeveer bezig met een creatie?
Dat verschilt echt per creatie. Soms ben ik met een uurtje klaar, maar soms ook pas na drie uur werken. Gemiddeld kost het mij zo’n vijf uur per creatie, dus dat is het aanbrengen van de make-up, het fotograferen en nabewerken. Maar het hangt dus echt af van de moeilijkheidsgraad van een bepaalde look.

Maak je hierbij ook gebruik van bijzondere of niet-alledaagse make-up technieken?
Soms gebruik ik haargel of aloë vera om een bepaalde structuur te creëren. Dat is trouwens niet iets wat je zonder ervaring zomaar moet gaan proberen, want zulke stoffen wil je niet in je ogen krijgen! Voor de rest heb ik niet echt bijzondere technieken, het is meer een kwestie van blijven experimenteren met verschillende producten en structuren.

Wat voor reacties krijg je op je creaties?
Vooral goede reacties, maar soms ook haatcomments, waar ik mij niets van aantrek.

Je wordt ook gesponsord door bekende make-up merken, hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
Veel content maken, jezelf blijven vernieuwen en nooit opgeven, dat trekt merken aan. Meestal krijg ik een mailtje of ik met een bepaald merk wil samenwerken. Vervolgens kijk ik of ik mijzelf achter de werkwijze en ethiek van zo’n merk kan vinden en dan accepteer of verwerp ik zo’n aanbod.

Over ethiek gesproken: je bent inmiddels al een tijdje ‘cruelty free’, wat houdt dat precies in?
Cruelty free zijn betekent dat je niet met producten werkt die op dieren zijn getest. Dat houdt simpelweg in dat ik niet samenwerk met merken en/of producten die niet cruelty free zijn. Van dergelijke merken neem ik ook geen producten aan.

Voorheen was je model, vanwaar de overstap naar make-up?
Ik ben gestopt met modellenwerk omdat ik het niet meer leuk vond. Ik creëer en bedenk veel liever zelf dingen in plaats van dat anderen dat voor mij doen. Toen ik nog model was kreeg ik vaak van make-up artiesten te horen dat ze maar weinig met mij ogen konden, omdat ik zogenaamde ‘hooded eyes’ heb. Nu ik zelf looks maak weet ik dat er heel veel mogelijk is als je dit soort ogen hebt, iets dat ik mensen ook echt wil meegeven!

Zou je later hier door mee willen gaan?
Jazeker! Ik blijf hier mee doorgaan om zoveel mogelijk mensen te inspireren!

Tags : , , , , , , , , , , ,

Reacties