Release: Bastian Steven – Biggest Friend [single]

Geplaatst op 30 maart 2022 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

De Arnhemse singer-songwriter Bastian Steven brengt op 01 april 2022 zijn nieuwe single ‘Biggest Friend’ uit. Zijn vriend Jos Huigsloot overleed op 1 april 2012 op het American football-veld aan een hartstilstand. “Nog steeds ongelooflijk hoe jong en fit hij was en dat hij er opeens niet meer was. Jos was een grote vriendelijke reus met heel veel plannen voor het leven. Ik wil met dit nummer een eerbetoon brengen aan hem, maar zeker ook aan het leven. Hij was letterlijk the Biggest Friend.”

 

“Jos was groot, maar ook een levensgenieter en keek altijd naar het positieve. Zijn blik op het leven was er een om trots op te zijn en waar ik veel van heb geleerd. Ik heb ‘Biggest Friend’ geschreven met Maarten Kooymans en we hebben vervolgens de productie afgemaakt in samenwerking met producer Jasper Zuidervaart (Chef Special, Jeangu Macrooy, Kris Berry). Ik ben trots op wat het geworden is en heel blij dat het een vrolijk nummer is geworden die je ook lekker hard in de auto op kunt zetten. Het is geen nummer waar je somber van wordt, want Jos was ook alles behalve somber!

Voor het artwork van ‘Biggest Friend’ en de cover op Spotify, maakte Arnhemse kunstenaar Andrea Trichopoulos dit schilderij.

Bastian: “Supermooi gemaakt! Gaaf hoe krachtig Jos is neergezet. Terwijl hij deed wat hij het liefste deed. Je ziet zo ook mooi hoe groots de Biggest Friend daadwerkelijk was. De stijl van Andrea als kunstenaar vind ik sowieso fantastisch, maar ze heeft hier een knappe combinatie gemaakt van breekbaarheid en kracht.”

Biggest Friend is vanaf 01-04-2022 te beluisteren op Spotify. Pre-Save ‘Biggest Friend’ op Spotify.

Tags : , , , ,

Reacties