‘Afloat’, een rauwe realistische korte film over seksueel geweld [draaidatum wordt verplaatst]

Geplaatst op 4 november 2021 Door In Films & series, Geweld & Criminaliteit, Hulp & Info, Liefde & Seks, Uitgaan

Update: deze filmvertoning wordt verplaatst i.v.m. de huidige coronamaatregelen. Info: https://www.willemeen.nl/programma/afloat/

Op …. wordt bij Willemeen de film ‘Afloat’ vertoond. Afloat is een korte dramafilm met art-house elementen, die zich inzet voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een rauw, realistisch portret over de veerkracht van een vrouw.

Het verhaal van ‘Afloat’

Als Sarah – een jongvolwassen vrouw van 24 jaar – de 27-jarige Brian ontmoet raakt ze op slag verliefd op hem. Die ontmoeting en de gevoelens die ze voor elkaar ontwikkelen brengt echter ook veel strubbelingen met zich mee. Sarah vecht namelijk tegen demonen uit haar verleden; een diepgeworteld trauma, dat alles te maken heeft met een manipulatieve relatie met haar ex-partner, waarin zij door hem seksueel werd misbruikt. Tot op de dag van vandaag heeft ze dit niet kunnen verwerken. Dit trauma houdt ze geheim voor Brian, die haar niet begrijpt en verward is over het feit dat zij hem op afstand houdt. Sarah zal haar angsten onder ogen moeten zien als ze Brian niet voorgoed wil verliezen.

Waarom deze film en dit verhaal?

Wereldwijd zijn er 150 miljoen meisjes jonger dan 18 jaar reeds in aanraking gekomen met seksueel geweld. De helft van hen waren jonger dan 16 toen het gebeurde. 30% van de vrouwen wereldwijd zijn slachtoffer van seksueel geweld tot op de dag van vandaag. De korte film Afloat is het initiatief van actrice en model Cheyenne Löhnen. Zoals vele andere is Cheyenne zelf ook slachtoffer geweest van seksueel geweld en seksueel misbruik. Ze maakte er een film over, in de hoop de slachtoffers een stem te geven en meer awareness te creëren voor dit wereldwijde probleem. Dit doet ze in samenwerking met regisseur Jan Pool.

Info en tijdschema

….

Links

 

Tags : , , , , , ,

Reacties