Airborne herdenking Arnhem 2019 / Bridge to Liberation 2019 op 20 september in Arnhem

Geplaatst op 19 september 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Mis het niet, Uitgaan

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Daarom is het programma op 20 september a.s. iets anders dan andere jaren.

➡️ De herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius start om 𝟏𝟖.𝟏𝟓 𝐮𝐮𝐫. Het aantal zitplaatsen is beperkt, daarom is deze bijeenkomst alleen voor veteranen, hun familie en genodigden. De bijeenkomst kun je wel live volgen op grote schermen op het Airborneplein. Of thuis via Omroep Gelderland.

➡️ Vanaf 𝟏𝟖.𝟑𝟎 𝐮𝐮𝐫 komt de mars van Massed Pipes en Drums over de John Frostbrug.

➡️ Om 𝟏𝟖:𝟒𝟓 𝐮𝐮𝐫 lopen de eregasten een stille tocht van de Eusebiuskerk naar het Airborneplein. Je kunt hier langs de route staan.

➡️ Om 𝟏𝟗:𝟏𝟓 𝐮𝐮𝐫 start de herdenkingsceremonie met de kranslegging op het Airborneplein. Hier kan iedereen bij zijn. Je kunt langs de bovenring van de Berenkuil staan en kijken hoe de kransen worden gelegd.

➡️ Om 𝟐𝟎.𝟎𝟎 𝐮𝐮𝐫 vertrekken de veteranen vanuit de Berenkuil naar de Rijnkade. Voor hen vormen we een erehaag. Anders dan andere jaren wordt deze route afgezet met hekken. Oversteken van de Eusebiusbinnensingel kan op dat moment dan dus niet. Langs de route staan voor het vormen van de erehaag uiteraard wel.

➡️ Om 𝟐𝟎.𝟑𝟎 𝐮𝐮𝐫 start de Bridge to Liberation 2019 aan de Rijnkade.

Omdat het een kroonjaar is worden er veel bezoekers verwacht. Kom dus op tijd en als het kan met het OV of op de fiets! Heb je nog vragen over de herdenking? Kijk dan op www.arnhem.nl/airborne voor meer informatie!

Bron: Gemeente Arnhem

Tags : ,

Reacties