Binnenkijken bij: kattencafé De Muis in Arnhem

Geplaatst op 25 juni 2024 Door In Artikelen, Lifestyle, Mis het niet, Uitgaan

Door heel Nederland zijn ze te vinden: de zogenaamde kattencafés. Sinds oktober 2023 heeft Arnhem ook zo’n kattencafé, namelijk kattencafé De Muis. We namen een kijkje!

Kattencafe De Muis

Het bordje bovenaan de ingang zet meteen de toon: “Welkom bij kattencafé De Muis, waar de kat de baas is maar iedereen van harte welkom!” Bij binnenkomst worden we hartelijk welkom geheten door eigenaar Robert Tiemersma, die zijn liefde voor katten en horeca met dit kattencafé perfect heeft weten te combineren.

Sociale poezenbeesten

Het is deze woensdagochtend nog lekker rustig in het gezellige en ruim opgezette café, maar dat kan snel omslaan: de zaak zit regelmatig vol met kattenliefhebbers die hier terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Verspreid door de zaak liggen, zitten en spelen een zestal katten, allemaal afkomstig uit het asiel. Schuchter zijn ze zeker niet, want de katten zijn speciaal door het asiel geselecteerd en zijn dus echte sociale poezenbeesten die maar al te graag bij je komen voor een aai of om op je schoot te komen liggen. Van een voor aandacht miauwende en speelgrage zwart-witte kater tot een hele relaxte oranje-witte poes: het is een bont en schattig gezelschap.

Kattencafe De Muis

Kattencafe De Muis

Kattencafe De Muis

Huisregels voor de bezoekers

Uiteraard gelden er voor de bezoekers wel een aantal huisregels: zo mogen de katten niet gestoord worden als ze slapen of eten, is het niet de bedoeling dat je ze oppakt, mag je ze niet voeren en is fotograferen met flits verboden. In het café wordt ook bewust geen muziek gedraaid, zowel voor de rust van de katten, maar ook om sociaal contact onder de gasten te bevorderen.

Voor de katten zelf geldt ook een regel: ze mogen niet op de tafels komen. Om ze dit een beetje af te leren, krijgen katten die op tafel blijven springen een time-out. Toch blijkt de slagroom op onze kop chocomelk het te winnen van het tafelverbod: er springt direct een jonge kat met aandoenlijk grote ogen op tafel om deze lekkernij te inspecteren, maar dat is van korte duur. De zoetekauw wordt op de grond gezet, maar verkiest binnen enkele seconden weer een warm schoot om op te kroelen.

Achterin het café bevindt zich een grote ruimte waar de katten zich kunnen terugtrekken. Het staat hier vol met krabpalen, kussentjes en andere chillplekjes.  Eigenaar Robert gaat de binnentuin naast het café ook nog omheinen, zodat de katten binnenkort ook naar buiten kunnen.

Ook over de hygiëne is uiteraard goed nagedacht: de keuken is compleet afgeschermd met een doorzichtige wand en de vloer ziet er spik en span uit, want met zes katten is dagelijks stofzuigen een must. Benieuwd geworden? Je vindt kattencafé De Muis aan de Weverstraat 12 in Arnhem.

Kattencafe De Muis

Kattencafe De Muis

Kattencafe De Muis

Openingstijden kattencafé De Muis
Maandag 12:00 – 17:30
Dinsdag gesloten
Woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:30
Zondag van 12:00 tot 17:00

> Website Kattencafé De Muis

> Kattencafé De Muis op Facebook

> Kattencafé De Muis op Instagram

Kattencafe De Muis

Bekijk hier onze video van Kattencafé De Muis op Instagram

Tags : , ,