10 x leuke boeken om de zomervakantie mee door te komen

Geplaatst op 26 juni 2023 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Het is zomer: de perfecte tijd om lekker in de zon een nieuw boek te lezen! Er verschijnen zoveel nieuwe boeken dat het vinden van een geschikt boek een flinke opgave kan zijn. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Met deze tien verschillende soorten recente boeken kom je de zonnige maanden zeker door!

Ariadne – Jennifer Saint
Dit nieuwe boek van Jennifer Saint is een vertolking van de Griekse mythologie waar vrouwen centraal staan in het verhaal. Het begint met Ariadne die Theseus helpt haar broer, The Minotaur, te vermoorden. Door deze gebeurtenis is haar leven voorgoed veranderd. Ze probeert te dealen met haar beslissing om niet alleen de Goden te trotseren, maar ook haar familie.

Project Hail Mary – Andy Weir
De auteur van The Martian is terug met een nieuw ruimteavontuur! Deze keer gaat het verhaal over astronaut Ryland Grace die wakker wordt met het schokkende feit dat zijn bemanning dood is en dat hij nu alleen in het diepste van de ruimte een missie moet uitvoeren om de wereld te redden.

Hurricane Summer – Asha Bromfield
Hurricane Summer is een ontroerend en inzichtelijk verhaal dat de moderne issues portretteert op het gebied van ras en sociale voorrechten. Het verhaal gaat over de gebroken vader-dochterrelatie tussen Tila en haar vader. Al jaren vraagt Tila zichzelf af hoe haar vaders leven in Jamaica eruitziet. Nu ze op bezoek gaat bij haar vader heeft ze de hele zomer om daarachter te komen. Hoewel ze ervoor gekozen heeft om naar haar vader te gaan had ze er niet op gerekend om vast te komen in een orkaan die haar leven en de relatie met haar vader voor altijd zal veranderen.

Angel & Hannah – Ishle Yi Park

Het verhaal van Ishle Yi Park gaat over een interraciaal koppel in New York tijdens de jaren ’90. In de zomer van 1993 zijn Hannah – een Koreaans Amerikaans meisje uit Queens – en Angel – een jongen uit Puerto Rico uit Brooklyn – stapelverliefd op elkaar. Beide families zijn het niet eens over hun relatie en hoewel het verboden is zal het duo niet stoppen om hun relatie te beschermen en te behouden.

Black Water Sister – Zen Cho
Dit moderne fantasy verhaal speelt zich af in Maleisië en gaat vooral over de banden tussen families. Jessamyn Teoh heeft geen werk en is nog steeds niet uit de kast gekomen voor haar familie. Tijdens dit dilemma verhuist Jessamyn met haar familie terug naar Maleisië waar Jessamyn ineens een stem in haar hoofd gaat horen. De stem behoort tot haar overleden grootmoeder Ah Ma, die een paragnost was. Ah Ma is vastberaden om wraak te nemen op een zakenimperium met hulp van Jessamyn. Helaas zit Jessamyn er helemaal niet op te wachten om in een wereld van Goden en Geesten te duiken.

The Betrayals – Bridget Collins
Dit surreële epische verhaal speelt zich af in de eeuwenoude academie van Montverre. Ver weggestopt in bergtoppen worden alleen de beste van het beste toegelaten tot Montverre. Dit geldt ook voor Léo Martin, een vernederde en beschaamde politicus die terugkeert naar de school om het nieuwe schoolhoofd – Claire Dryden – in de gaten te houden tijdens het begin van het meest prestigieuze event van het jaar: het Midsummer Spel.

Early Morning Riser – Katherine Heiny
De classic new-girl-in-town romantische novel van Heiny gaat over Jane die verhuist naar een klein dorpje in Michigan. Ze valt halsoverkop voor de knappe klusjesman Duncan, maar ze vindt het moeilijk om met haar gevoelens om te gaan als ze erachter komt dat Duncan een lokale casanova is die met bijna alle vrouwen in de stad het bed heeft gedeeld. Wat de situatie nog moeilijker maakt is een tragisch auto-ongeluk dat Jane voor altijd verbindt aan Duncan, zijn ex-vrouw en zijn mysterieuze collega.

A Special Place for Women – Laura Hankin

Voor journalist Jillian Beckley wordt het duidelijk dat de geruchten rondom een elitaire women-only club waar blijken te zijn. Jillian besluit om te gaan infiltreren in de vrouwenclub om er een stuk over te gaan schrijven. Wat Jillian niet gedacht had is dat alle clubleden net zo gevaarlijk zijn als dat ze exclusief zijn.

World Travel – Anthony Bourdain en Laurie Woolever
Het boek World Travel is een viering van het leven en de nalatenschap van een van de meest belangrijke culinaire schrijvers aller tijden: Anthony Bourdain. Anthony heeft enorm veel van de wereld gezien. Door zijn reizen kwam Anthony terecht op de meest bijzondere plekken in landen zoals Tanzania, Shanghai, Parijs en nog veel meer. Het boek is een verzameling van entertainende, praktische, leuke en aparte reisgidsen om meer van de wereld te leren en inspiratie op doen voor reizen. Je duikt in de interessante culinaire wereld van Anthony Bourdain. Dit boek is niet alleen een aanrader voor reislustigen en foodies, want bijna iedereen die geïnteresseerd is in goede verhalen zal zeker van dit boek gaan smullen!

I Am a Girl from Africa – Elizabeth Nyamayaro
In het boek staat Elizabeth centraal die na een bijna-doodervaring besluit om haar dorp in Zimbabwe te verlaten om haar doel in het leven te ontdekken. Tijdens haar reis komt ze een werker van de Verenigde Naties tegen die haar inspireert om humanitair helper te worden, dus een persoon die strijdt voor gelijke basisbehoeften voor alle mensen op de wereld. Het verhaal volgt Elizabeth’s weg naar succes bij de Verenigde Naties en haar leven in het westen.

Deze boeken lenen bij de bieb?
De meeste van deze boeken zijn beschikbaar om te lenen bij de Rozet Bibliotheek. Alle Arnhemse jongeren tot en met 24 jaar kunnen een gratis biebabonnement afsluiten!

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,