Jong lokaal talent op de planken tijdens achtste editie van Rozessie op donderdag 16 juni bij Rozet

Geplaatst op 9 juni 2022 Door In Mis het niet, Rozessie, Talenten, Uitgaan

Op donderdag 16 juni vindt de achtste editie plaats van Rozessie, de vrijplaats voor jonge makers. Ditmaal vindt Rozessie plaats op het fijne dakterras van Rozet! Hier krijgen jonge performers uit Arnhem en omgeving de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

Ook deze editie is er weer een mooie line-up samengesteld, met Tyr ONE (Nederlandstalige hip-hop/rap), Susan Gemser (singer-songwriter) en Noah Jay (singer-songwriter). De podiumsessies duren elk ongeveer twintig minuten en tussendoor draait DJ Lion-G een lekkere mix van urban, amapiano en deephouse. Host van de avond is Yağmur a.k.a. Rain. Entree voor Rozessie is zoals altijd gratis!

Rozessie is de plek bij uitstek om onder het genot van een gratis hapje en een drankje contacten te leggen met andere jonge artiesten en creatieve geesten. Ook worden er video-opnames en foto’s gemaakt van de optredens, zodat deelnemende artiesten er ook nog eens een toffe registratie van hun optreden aan overhouden!

Line-up Rozessie donderdag 16 juni

Susan Gemser (singer-songwriter)

Susan Gemser schrijft Nederlandstalige singer-songwriter liedjes met teksten die tot de verbeelding spreken. Ze laat zich inspireren door onder andere WIES en Eefje de Visser, maar haar liefde voor de akoestische indie-folk ontbreekt ook niet in haar songs. Met alleen haar gitaar en warme stem neemt ze je mee op een prachtig tripje vol melancholiek.

> Susan Gemser op Instagram


Tyr ONE (Nederlandstalige hip-hop/rap)

Toen Tyrone op jonge leeftijd snoeiharde tracks van The Flipmode Squad uit de kamer van zijn broer hoorde komen, ontwikkelde hij al snel een intense passie voor hiphop. Op zijn 15e was hij te horen op het collectieve album ‘Rhymegen’ waarna hij al snel voor een vol Valkhofplein stond te performen op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Een paar jaar geleden verhuisde hij naar Arnhem waar hij vele meters maakte met Engelstalige acts als Featherweights, Potential Criminal en OJAM. Ook heeft hij van het festivalleven mogen proeven op de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Nu heeft Tyr ONE besloten het roer om te gooien en zich te richten op zijn Nederlandstalige solocarrière. Verwacht speelse punchlines en kwetsbaarheid verpakt in een luchtig pakketje.

> Tyr ONE op Instagram


Noah Jay (singer-songwriter)

Noah Jay is een singer-songwriter die zowel uit de Mersey als de Mississipi rivier vist.  Als 6-jarig jongetje was hij al gefascineerd door de stem van Elvis Presley en als puber voelde hij zich gehoord door de teksten van Johnny Cash. Noah Jay is een gepokte en gemazelde songwriter die zich bewapend met zijn gitaar een weg vindt in het leven. Verwacht een mix van eigen werk en covers.

> Noah Jay op Instagram


DJ Lion-G

De 25-jarige Guillion komt oorspronkelijk uit Amsterdam, maar woont sinds een jaar in Arnhem. Een lange tijd geleden werd hij tijdens zijn werk in een beachclub in Bloemendaal verliefd op de Pioneer DJ-set en leerde hij de fijne kneepjes van het vak als after-DJ in club NYX in Amsterdam. Sindsdien is hij actief onder de naam Lion-G en heeft hij een flinke collectie aan urban, amapiano en deephouse opgebouwd. De afgelopen twee jaar draaide hij op allerlei plekken, van de gekste huisfeestjes tot illegale parties en nu is hij vastberaden om die energie op nog veel meer events te verspreiden!

> DJ Lion-G op InstagramWat
: Achtste editie van Rozessie
Waar: Dakterras Rozet Arnhem (bij slecht weer op de 3e etage), Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
Wanneer: Donderdag 16 juni van 18:00 tot ongeveer 20:30 uur
Entree: Gratis, hapjes en drankjes aanwezig!

Over Rozessie
Rozessie biedt jonge makers uit Arnhem en omgeving een podium en vrijplaats om ervaring op te doen en nieuwe dingen uit te proberen binnen een gezellige huiskamersetting. Deelnemende artiesten mogen ook nieuwe acts aandragen voor komende edities, zodat iedere editie een lekkere bonte line-up heeft en artiesten het stokje onderling kunnen overdragen.

Rozessie is een initiatief vanuit Rozet en Jongin Arnhem. Voor de rest van 2022 staan er nog een vijftal edities van Rozessie op de planning, iedere derde donderdag van de maand bij Rozet, behalve in juli en augustus. Wil je meedoen als artiest of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar rozessie@rozet.nl. De registraties van de vorige edities van Rozessie zijn hier te bekijken.  

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties