Komisch familiedrama ‘OUDER’ van Arnhemse toneelgroep De Vlieg in première bij Huis Oostpool.

Geplaatst op 15 januari 2020 Door In Mis het niet, Uitgaan

De Arnhemse toneelgroep De Vlieg komt met de nieuwe theatershow ‘OUDER’ in Huis Oostpool. Deze show vertelt een dramatisch verhaal, waarin de relatie tussen moeders en dochters centraal staat. Dit is de eerste voorstelling uit het drieluik ‘Klein Kwaad’, een theaterreeks over gezinsverhoudingen. ‘OUDER’ gaat in première op vrijdag 31 januari en is tot en met 15 april te zien in verschillende Nederlandse theaters.

TG De Vlieg: OUDER, Huis Oostpool

Warme sfeer in een steenkoud huis
In ‘OUDER’ maken we kennis met de eenenzestigjarige Annelies. Ze vindt het geen fijne gedachte om nog een uur met haar dode moeder te moeten wachten op haar dochter Lotte. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze is vergeten de nachtzorg af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer Lotte arriveert, wordt ze verrast door een vreemde warme sfeer in een steenkoud huis. De rollen worden gespeeld door door Monique Kuijpers, Steven Ivo en Linda Zijl. Teun Smits is verantwoordelijk voor zowel de tekst als regie.

Drieluik ‘Klein Kwaad’
Theatershow ‘OUDER’ is het eerste onderdeel uit het drieluik ‘Klein Kwaad’, een serie theatershows waarin toneelgroep De Vlieg wil inzoomen op de mooie en moeilijke aspecten van gekke gezinsverhoudingen. Het volgende deel heet ‘DE KOUDE KANT’ en staat gepland voor maart 2021. De benaming ‘Klein Kwaad’ komt voort uit de veronderstelling dat het grootste leed vaak in het kleinste kwaad zit.

De theatermakers van toneelgroep De Vlieg
Theatermakers Teun Smits en Linda Zijl vormen samen toneelgroep De Vlieg. Ze hebben een voorliefde voor vernieuwend gedragstheater en snijden daarmee gevoelige onderwerpen aan. In hun theaterstukken proberen ze de zin of zinloosheid van het menselijk bestaan te duiden.

Speeldata ‘OUDER’ in Arnhem:

> Website Toneelgroep De Vlieg
> Toneelgroep De Vlieg op Facebook

Foto: Bart Grietens

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties