Muziek bij de Buren Arnhem 2018

Geplaatst op 28 november 2018 Door In Mis het niet, Uitgaan

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Arnhem voor de zesde maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Arnhem is dat de optredens plaatsvinden in minstens 100 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

In 100 huiskamers, van Arnhem Centrum tot Rijkerswoerd, geven muzikanten in totaal 300 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, elektronisch, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt om 11:00 uur geopend met ontbijtjes in diverse wijken. Van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten te beluisteren. Wij willen alle Arnhemmers uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van onze stad.

Opening
De dag wordt feestelijk geopend met heerlijke ontbijtjes in diverse wijken. Deelnemende locaties zijn: Het Arnhems Gemaal (Malburgen), De Hooijmaat (Rijkerswoerd), Hotel Bizar Bazar (Klarendal) en Barista Café Arnhem (Centrum). De toegang is gratis. Echter zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren via de website arnhem.muziekbijdeburen.nl is verplicht. Na het ontbijt kun je op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor je een mooie route kunt samenstellen; leuk om met vrienden af te spreken of om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Huiskamerfestival
Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Zonder iemand te kort te willen doen, highlighten we graag even de optredens van Magnolia, Yinzk, Romheen en La Zona, Hickory Hank en Roosmarijn! Je vindt ze in de programmakrant die verspreid ligt bij bv. Rozet, Barista Cafe Arnhem, Sofacompany en Parfumerie Linnewiel. Deelnemende huiskamers zijn 9 december te herkennen aan de rood/witte raamborden. Zie je een raamposter met ‘Helaas we zijn begonnen’, betekent dit wachten op de volgende ronde (gelieve niet dan ook niet aan te bellen).

Landelijke beweging
Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van hun meest muzikale en gastvrije kant laten zien. Op zondag 9 december openen maar liefst 670 huiskamers in vijftien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren muzikanten verzorgen deze middag ruim 2000 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: ‘Kom maar binnen en wees welkom!’.

Programma Arnhem

  • 11:00-12:00 Ontbijtjes in Het Arnhems Gemaal (Malburgen), De Hooijmaat (Rijkerswoerd), Hotel Bizar Bazar (Klarendal) en Barista Café Arnhem (Centrum): reserveren verplicht!
  • 13:00-17:30 Concerten door de hele stad

Steden waar op 9 december Muziek bij de Buren klinkt: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

>> Website Muziek bij de Buren Arnhem
>> Muziek bij de Buren Arnhem op Facebook

 

Tags : , , , ,

Reacties