Pathé Arnhem

Geplaatst op 24 september 2015 Door In Mis het niet, Uitgaan

Arnhem krijgt een nieuwe Pathé bioscoop. Maar wat is er zo bijzonder aan deze bioscoop?

De nieuwe Pathé bioscoop zal komen te liggen naast het Centraal Station in Arnhem. Ze zijn hier al een aantal jaar flink aan het verbouwen. Niet alleen komt er een nieuwe bioscoop, er komt ook een geheel nieuwe winkelstraat welke zal beschikken over diverse horeca en winkelmogelijkheden.

Pathé Arnhem zal over maar liefst 9 zalen beschikken. Het is de bedoeling dat er een uitgebreid aanbod aan films vertoond zal gaan worden. Er is plek voor ongeveer 1700 mensen in de bioscoop.

pathé

In Pathé Arnhem komt een Imax 3D scherm. Één zaal zal voorzien worden van deze nieuwe technologie. Pathé Arnhem is de 6e bioscoop in Nederland met Imax 3D.Daarnaast worden twee zalen uitgerust met het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos. Daarbij hoor je het geluid niet alleen overal om je heen, je kunt het ook voelen!

Het verschil tussen RealD en Imax 3D is dat Imax 3D vaak met een speciale camera wordt opgenomen zodat de film op een veel groter formaat toch scherp kan worden afgespeeld. Bij RealD is dit niet het geval. Een Imax 3D scherm kan wel 22 meter breed en 16 meter hoog zijn.

Door de opening van de nieuwe Pathé bioscoop, zal Pathé Rembrandt zijn deuren gaan sluiten. Om het afscheid te vieren zal Pathé Rembrandt een aantal oude klassiekers vertonen, waaronder Jaws, Breakfast at Tiffany’s en Titanic 3D.

De nieuwe Pathé Arnhem bioscoop zal zijn deuren openen op dinsdag 20 oktober 2015.

Tags : , , , , ,

Reacties