Recensie: War Dogs

Geplaatst op 5 oktober 2016 Door In Recensies, Uitgaan

War Dogs is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vrienden David Packouz (Miles Teller) en Efraim Diveroli (Jonah Hill). David is ontevreden over zijn baan als masseur. Hij verdient erg weinig en samen met zijn vriendin verwacht hij ook nog eens een baby. Door het overlijden van een vriend komt hij weer in contact met Efraim, een oude jeugdvriend. Efraim is een wapenhandelaar en verdient daar goed geld mee. Ze spreken af om bij te praten en het is meteen ouwe-jongens-krentenbrood. David wordt gevraagd om met Efraim samen te werken in zijn bedrijf als mede-wapenhandelaar. Door middel van verschillende mazen in de wet weten ze te flink geld te verdienen met de zogenaamde ‘war economy’.

wardogs-recensie

Ondanks dat War Dogs gebaseerd is op een waargebeurd verhaal weten de makers er toch een eigen draai aan te geven. Het is namelijk een comedy zoals een goede comedy gemaakt moet worden.

In plaats van een constante stroom van geforceerde grappen heeft regisseur Todd Phillips voor een compleet andere aanpak gekozen. De humor is vooral gebaseerd op de karakters van de hoofdpersonen, hun dialogen en de situaties waar David en Efraim in terechtkomen. Hierdoor komt War Dogs niet zozeer over als een comedy, maar meer als een film die voorzien is van flink wat lachmomenten, net als bijvoorbeeld Wolf of Wall Street.

Voor Jonah Hill is het niet de eerste keer dat hij in zo’n soort film speelt. Zijn rol in The Wolf of Wall Street waarvoor hij geroemd wordt kent veel gelijkenissen. Miles Teller heeft daarentegen in een aantal discutabele films gespeeld, maar in War Dogs bevestigd hij zijn acteertalenten. De rollen van Miles en Jonah hebben veel synergie. Ook Bradley Cooper die later in de film zijn intrede doet speelt goed. Als karakter komt hij erg berekenend en onheilspellend over. Qua beelden zal je niets verrassends zien in War Dogs maar dat maakt niet uit. De cinematografie is erg doelgericht en weet het verhaal goed en doeltreffend over te brengen. Wat het voor het oog interessant houdt zijn de grote verschillen tussen de locaties waarop de film zich afspeelt.

Ik lach niet vaak om films, maar bij War Dogs betrapte ik mezelf erop dat ik vaak aan het lachen was. Het is misschien niet de Citizen Kane van de afgelopen decennia maar het is wel een erg vermakelijke film. Van de humor tot het acteerwerk; alles in dik in orde. Het enige minpunt is de nogal geforceerde relatie tussen David en zijn vriendin en dat maakt bepaalde scenes lichtelijk irritant om naar te kijken. Een gevolg hiervan is dat de motieven van David niet altijd helemaal geloofwaardig zijn. Kijk over dit kleine minpunt heen en War Dogs is een zeer vermakelijk film die het bekijken zeker waard is.

Beeld: wardogsthemovie.com

Tags : , , , , , ,

Reacties