SPIJKERMINIROK 2022 op 25 juni bij Café Bosch

Geplaatst op 15 juni 2022 Door In Mis het niet, Uitgaan

De laatste editie van SPIJKERROK is alweer van drie jaar geleden. Toen sloot The Jerry Hormone Ego Trip een fantastische festivaldag op Vrijstaat Thialf af met een strak en vet optreden. Inmiddels zijn we twee bevreemdende en festival- en cultuurloze jaren verder en is het juni 2022. Voordat Festival SPIJKERROK in 2023 weer groots uitpakt en een laatste editie neerzet op Thialf, vindt er op 25 juni een SPIJKERMINIROK plaats bij Café Bosch.

Dit jaar dus geen zeshonderd man, maar plek voor iets van 150-200 bezoekers. Wees er dus op tijd bij. We hebben een akoestisch buitenpodium en een elektrisch binnenpodium. Vanaf twaalf uur krijg je de after gratis mee met een paar DJ’s. Een beetje kleiner dus, maar wel supervet. Muzikaal schiet het zoals altijd alle kanten op, van hiphop tot punt en van singer-songwriters tot Balkan-ska. We zien je op het terras en pakken en paar biertjes, de vijfentwintigste!

Line-up SPIJKERMINIROK 25 juni 2022

OOOSTBLOK

De negenkoppige band Ooostblok maakt een mengeling van Ooost-Europese dansmuziek, met nadruk op de blazers en een flinke beat. De groep robuuste afdankertjes leerden elkaar en de muziek kennen via het harmonieorkest en richtten een van de weinige Nederlandse Balkan bands op. Ooit begonnen met covers van befaamde Balkan-muzikanten, heeft de uit het bruisende Hengelo afkomstige band inmiddels een respectabel eigen repertoire, dat bestaat uit onwijs dansbare nummers met moddervette beats.  Je kan simpelweg niet naar Ooostblok kijken en dan niet dansen!

HUGO REMMEN

Hugo Remmen is een vocalist en producer en deel van het in Arnhem gebaseerde muziek- en kunstcollectief KlokPack6ix. Zijn muziek is te beschrijven als een combinatie van noisehop, hyperhop en postpunk, en zijn liveshows barsten van de energie, het zweet en piepende oren. Of een track nu over vla gaat of over relatieproblemen, ze krijgen een zaal in beweging. (met dank aan Popronde)

TOEKNEE TEE & SET TRIPP’N

Set Tripp’n is de meest meeslepende band waarvan je nooit wist dat je ze nodig had. Toeknee Tee slaat de handen ineen met dit onwaarschijnlijke stel misfits om een compleet nieuwe dimensie aan geslepen gladheid te verkennen, geheel in lijn met de twee basisprincipes: panty dropping & body rocking.

AYRALYNN

Het is zomer! Multi-instrumentalist en singer-songwriter Ayralynn trekt je nog verder de zomer in met haar combinatie van akoestische en elektrische muziek en haar loop station. Is het een one-woman-band of is het een licht psychedelisch Metropole Orkest dat just out of surf lekker aan het jammen is bij een relaxed strandbarretje? Ga het checken op het fijne terrasje van Café Bosch.

THE MOON

80’s postpunk/synth-wave kwartet, niet verstoken van goth-, mod- en garage-invloeden. The Moon’s tweede EP, Nightcreeper, is onlangs uitgekomen en verkent de ruimtes tussen dromerige melodieën en donkere dansbaarheid.

PERIOT

These days them girls are the real bastards! Deze punkband komt uit Arnhem en staat bekend om de lekkere gitaar riffs, zwaar ontregelde bas, neanderthaler drums en opzwepende meeschreeuw-teksten. Als je nog niet van hun EP Petra of hun jaarlijkse Kutfeest hebt gehoord, dan mis je echt wat. Dus, trek zondagse outfit aan en spring een gat in de lucht! (met dank aan Popronde)

KINGSTA

Kingsta uit Arnhem draait al een lange tijd mee in de Hiphop scene. Meerdere EP’s en singles uitgebracht en staat ook bekend als producer. Kingsta is een artiest met snelle flows, een eigen lingo en is door hiphop uit het zuiden van USA geïnspireerd.

MANGOO FACTORY

Mangoo Factory, bestaand uit Celina von Wrochem en Luca Hansen, brengt rokerige artpop die naar dromen smaakt en naar mango’s ruikt geurt. De twee ontmoetten elkaar in Arnhem tijdens de studie Jazz/Pop aan ArtEZ conservatorium en brengen een eigen geluid; popmuziek met soul, jazz en zomer. 

Tickets SPIJKERMINIROK

> VVK Tickets kosten €7,- en zijn hier online te bestellen. Tickets aan de deur kosten 10,-

 
 

Tags : , , , , , , , , , , ,