The Big Draw Arnhem 2021: van Anime en Manga workshops tot ramenroute

Geplaatst op 8 september 2021 Door In Mis het niet, Talenten, Uitgaan

Van 16 tot en met 19 september vindt voor de tweede keer The Big Draw in Arnhem plaats, sinds 2000 een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen. Er is een mooi programma met diverse tekenstijlen, maar de main focus dit jaar is manga en anime. De verschillende workshops en activiteiten zijn geïnspireerd door de thema’s van dit jaar: Out of this World en Make the Change. Kunstenaars, schoolkinderen, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen de thema’s van dit jaar.

Overal in de Arnhem zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars  en organisaties aan meedoen. Het zijn prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen  hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken. Dit jaar met veel manga en anime en tekenactiviteiten in de Arnhemse wijken, zoals Malburgen. Elektriciteitskasten, grijze tunnels en betonnen muren herken je niet meer terug wanneer professionele graffiti artists samen met schoolkinderen de boel onder handen hebben genomen.

Manga & Anime

Sinds begin dit jaar kent The Big Draw een Manga & Anime subculture onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers,  nemen ons in 2021-2022 bij de hand om meer te weten te komen over deze toffe cultuur uit Japan en Zuid-Korea.  Ook in Arnhem zijn er diverse activiteiten georganiseerd rondom Manga en Anime.

Zo is er bij Rozet een doorlopende expositie rondom Manga & Anime Subculture en tekentalent uit Arnhem en kun je daar op zaterdag 18 september ook Anime en Manga workshops volgen. Op dezelfde dag kun je ook bij Focus Filmtheater terecht voor een Anime Masterclass en film en bij Collectie DE.GROEN kun je van 16 t/m 19 september in de basement een selectie van korte  Anime films bekijken.

Raamroute langs raamtekeningen in het centrum en

Ook worden er tijdens deze editie weer allerlei ramen van panden en winkels in de binnenstad van Arnhem beschilderd. Klik hier om de ramenroute te bekijken.

The Big Draw in Malburgen

Ook vinden er allerlei extra activiteiten plaats in de wijk Malburgen, zoals een graffiti jam en pimp een fietstunnel, flat, fietsenhok en elektrakastje. Bekijk hier wat er tijdens The Big Draw Arnhem in Malburgen allemaal te zien en doen is.


Overzicht activiteiten, exposities en programma

 

 

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties