Goed idee? Schakel de Ideeënmakelaars Arnhem in!

Geplaatst op 15 september 2017 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Een goed idee realiseren kan soms best moeilijk zijn. Daarom kunnen alle inwoners van Arnhem die hulp nodig hebben bij het uitwerken van hun idee terecht bij de Ideeënmakelaars Arnhem.

Ideeënmakelaars Arnhem

Beeld: Buronazessen

Dit project wordt sinds februari dit jaar uitgevoerd door Sanne Nicholas en Sanne van der Werff. Het project is ontstaan vanuit een burgerplatform en het is bedoeld om mensen met een goed idee te helpen om hun idee verder te kunnen realiseren. Je kunt met allerlei ideeën terecht bij de Ideeënmakelaars. Een graffiti project om lelijke plekken in je wijk op te fleuren? Een speciale activiteit voor jong talent uit je wijk? De twee Sanne’s denken graag met je mee, geven je tips en kunnen je in contact brengen met allerlei personen en organisaties in Arnhem die wat voor jou kunnen betekenen!

Ideeënmakelaars Arnhem Sanne en SanneFoto: Sabine de Vré – Roelofs

Ideeënverbinders
Een afspraak met de Ideeënmakelaars kan er ook voor zorgen dat je in contact wordt gebracht met personen of organisaties die je nog verder kunnen helpen bij het uitvoeren van je idee. Heb je bijvoorbeeld een mooi plan liggen en wil je weten hoe haalbaar dat plan is? Of heb je hulp nodig bij het zoeken van subsidies of heb je vrijwilligers of een locatie nodig? Dan kunnen de Ideeënmakelaars je in contact brengen met de zogenaamde ‘ideeënverbinders‘.

Zo werkt het!
Oké, je hebt dus een tof idee en je kunt wel wat hulp gebruiken. Het maakt niet of het een beginnend idee is of dat je idee al verder is uitgewerkt. Neem gewoon contact op met de ideeënmakelaars door een mailtje te sturen naar info@ideeenmakelaarsarnhem.nl of door te bellen.

De eerste afspraak
Vervolgens kun je een afspraak maken met de Ideeënmakelaars. Die afspraak vindt plaats waar jij dit handig vindt: bij je thuis, in een café, koffietentje of bij een jongerencentrum of buurthuis.

Tijdens die eerste afspraak gaan Sanne en Sanne jouw idee onder de loep nemen. Ze gaan samen met jou kijken wat jouw idee nodig heeft om het succesvol uit te kunnen voeren. Neem zoveel mogelijk informatie mee naar deze afspraak, schetsen, beelden, begrotingen, foto’s en dergelijke. Met andere woorden: zorg voor een zo compleet mogelijk beeld van jouw idee!

Vervolgens zullen de Ideeënmakelaars je verbinden met de juiste mensen, organisaties of bedrijven die je verder kunnen helpen en geven je advies over mogelijkheden, middelen en andere tips.

Blijft het idee van jou?
Sanne: “Mensen vragen zich weleens af of het idee echt van hen blijft. Wij zijn er om de voorwaarden te verzorgen. Wij stellen vragen, luisteren en denken mee. En als het mogelijk is koppelen wij mensen met dezelfde ideeën aan elkaar. Verder is het idee in handen van degene die het bedacht heeft. Het blijft altijd jouw idee.”

Wat voor goede ideeën kunnen de Arnhemmers verwachten in de komende tijd?
Sanne: “Momenteel zijn er heel veel ideeën in het beginproces. Hierbij wordt gekeken naar wat Arnhem nog niet heeft en of het van toegevoegde waarde is voor de stad. Ook kijken we of het haalbaar is. Een popup BMX crossbaan is bijvoorbeeld beter te realiseren dan het opzetten van een sociale woonvoorziening voor ouderen en jongeren die elkaar helpen met kennis en klusjes. Dat vergt in de praktijk meer inzet en het uitvoeren van zo’n grootschalig project duurt langer. Nogmaals wil ik aangeven dat we voor allerlei soorten ideeën openstaan!”

>> Website Ideeënmakelaars Arnhem
>> Ideeënmakelaars Arnhem op Facebook

 

 

 

Tags : , , ,

Reacties