WK Inline- en Freestyle Skaten van 5 tot 8 juli in Arnhem

Geplaatst op 1 juli 2018 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Vrije tijd

Op donderdag t/m zondag 5,6,7 en 8 juli 2018 vormt Arnhem het decor voor de wereldkampioenschappen inline skaten en WK freestyle. In het centrum van Arnhem worden de wegwedstrijden (oa. marathon en sprint) afgewerkt. De verschillende freestyle onderdelen vinden eveneens op bijzondere locaties in het centrum van Arnhem plaats.


Nog nooit was het WK Inline-skaten in Nederland. Provincie Gelderland vormt het decor voor de strijd op wielen. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geracet op één van de snelste en mooiste pistes van heel de wereld. Het centrum van Arnhem vormt de arena voor de weg- en freestyle onderdelen van 5 tot en met 8 juli.

Zowel op de piste, op de weg als bij de Freestyle onderdelen gaan de wereldwijde kampioenen met elkaar dé strijd aan. Niet alleen de broers Ronald en Michel Mulder kijken uit naar het WK in eigen land, alle internationale rijders verheugen zich op de eerste week van juli.

Met uitzinnig publiek, entertainment rond de races en een afwisselend side events programma vormen deze gecombineerde WK’s een uniek evenement op de internationale kalender.

Urban Sports Festival
De binnenstad van Arnhem vormt van 5 tot en met 8 juli ook het decor van het Urban Sports Festival tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten. Op de Weerdjesstraat, parkeerterrein Trans en de Markt krijgt iedereen de kans om te proeven aan urban varianten van diverse sporten.

Op de Urban Playground worden diverse clinics gegeven. Je kan op alle dagen gratis deelnemen! Uiteraard is het mogelijk om inlineskates onder te binden en je skills te testen in het skatepark, met leuke hindernissen. Naast de inline clinic zijn er ook allemaal andere urban sporten te doen. Ga over de obstakel baan van NIJHA. Klim op een boulderrots waarop je kunt ervaren wat boulderen is. De bouldersport wint, als urban variant van wand- of rotsklimmen, aan populariteit. Hoe hoog durf jij te gaan?

Om een urban beleving van fietsen te krijgen, wordt een Pumptrack neergelegd. Met een BMX-fiets kan je over deze stoere baan leer je hoe het is om BMX’er te zijn. Ben je meer een hardloper? Ga dan eens freerunnen. Door middel van allerlei obstakels wordt een uitdagend parcours aangelegd, waar je onder begeleiding door- en overheen kunt stunten. Voor de liefhebbers van dans is er een clinic streetdance/hiphop te volgen. Hiphop is niet weg te denken uit het straatbeeld, het Urban Sports Festival is de uitgelezen kans om dit een keer te proberen.

In het Urban Sports Festival is een gaaf Food Truck festival geïntegreerd.

Datum: 5,6,7 en 8 juli 2018
Tijd: 9:00 – 21:00 uur
Locatie: Weerdjesstraat, Blauwe Golven, TRANS en de Markt
Tickets: gratis

Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten rondom het WK Inline- en Freestyle Skaten in Arnhem.

 

Bron: Schaatsen.nl / SportinArnhem.nl

Tags : , , , , ,

Reacties