Het Grote Jeugdwijk Debat van Malburgen

Geplaatst op 25 februari 2019 Door In Hulp & Info, School & Opleiding

Op 27 februari vindt het Grote Jeugdwijk Debat van Malburgen plaats, in het Olympus College. Het debat is bedoeld voor de jeugd tussen 10 en 14 jaar. Heb jij interesse? Iedereen is welkom vanaf 16:00 tot 19:00.

Het debat
Het debat is georganiseerd door de Jeugdwijkraad. Zij willen dat de jeugd in Malburgen, Immerloo en Het Duifje meer betrokken wordt bij de omgeving. Ze willen de jeugd zelf laten bepalen wat zij belangrijk vinden in hun wijk. De jeugd kon stemmen op polls en zo werden de belangrijkste thema’s uitgekozen.

Debat workshops
Er worden ook debat workshops georganiseerd op basisscholen. Er zijn nu ongeveer 50 jongeren van 10 t/m 14 jaar bezig in een BuurtCampus. Zij werken daar zes middagen in de week aan hun debat skills en aan hun eigen plannen voor de wijk. Alle teams ontmoeten elkaar op 27 februari in het Olympus College.

Waar en wanneer?
Het grote jeugddebat vindt plaats in het Olympus college. Het is niet alleen bedoeld voor de deelnemers van het debat. Er zullen deelnemers en ouders aanwezig zijn, maar ook verschillende maatschappelijke organisaties, gemeente en politie partijen. Iedereen is welkom. Het begint om 16:00 en eindigt om 19:00.

 

 

 

 

Tags : , , ,

Reacties