Arnhemse Roller Derby vereniging Arnhem Fallen Angels organiseert Open Training op 26 september

Geplaatst op 14 september 2023 Door In Lifestyle, Sport

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe teamsport? Of ben je altijd al benieuwd geweest hoe het is om rollerderby te spelen? Tijdens de open training van de Arnhemse Roller Derby vereniging Arnhem Fallen Angels krijg je de kans om deze super toffe sport uit te proberen. Iedereen van 18+ is welkom. Ervaring is niet nodig, en via de organisatie kun je ook skates en bescherming lenen. Dus… wat houdt je nog tegen?

Verdere uitleg Rollerderby

De sport Roller Derby is ontstaan in 1935 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren ’70. In 2001 wisten Texas Rollergirls de sport een nieuw leven in te blazen, sinds dat moment groeit de populariteit van Roller Derby ontzettend snel. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Van ieder team staan er vijf spelers op de baan, vier blockers en een jammer. De jammer, herkenbaar aan een grote ster op de helm, probeert punten te scoren door langs de blockers van de tegenstander te komen. De blockers mogen hun eigen jammer helpen door andere spelers aan de kant te beuken. Lijkt Roller Derby je een ontzettend leuke sport, maar trekt dat beuken je niet zo? Wij zijn ook op zoek naar scheidsrechters!

Interesse?

Binnenkort is er een open training, voor mensen die geïnteresseerd zijn. Deze training zal starten om 19:45 in sporthal Elderveld in Arnhem-Zuid. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Na deze demonstratie begint een proefles. Helemaal geen ervaring met skaten? Geen probleem! Er is genoeg ruimte om dit te leren. Het enige wat je zelf nodig hebt is positieve energie en de wil om dingen te leren. Met deze aspecten is succes gegarandeerd!

Geïnteresseerd? Aanmelden is mogelijk via: freshmeat@arnhemfallenangels.nl of via inschrijven met het online aanmeldformulier.

 

Tags : , , ,