Art from Arnhem: Djim

Geplaatst op 1 september 2012 Door In Artikelen, Lifestyle

Loop eens langs een van de graffitiplekken in Arnhem en de kans is groot dat je wat werk van artiest Djim tegenkomt. Djim is al sinds 1999 bezig met schilderen, tekenen en schetsen. Van jongs af aan is hij al aan het tekenen. Op een gegeven moment werd zijn aandacht getrokken door graffiti op muren in zijn omgeving. “Wat zij doen, dat kan en wil ik ook”, dacht Djim, en zo geschiedde. Rond 2000 was Djim al bezig met maken van (graffiti)letters, omstreeks 2006 begon hij met het maken van characters en realistisch spuiten.

Het werk van Djim is vooral in de omgeving van Arnhem en Nijmegen te vinden. Dat zijn werk niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit het feit dat hij ook in opdracht werkt voor zowel bedrijven als particulieren. Djim heeft al gewerkt voor Lego, woningstichtingen en jeugdhonken. Naast zijn vrije street-art maakt hij zelfs werk voor in kinderkamers!

Inspiratie
Inspiratie haalt Djim veel uit alledaagse gebeurtenissen, internet en magazines. Voor de rest zijn vele andere schrijvers inspiratiebronnen, zowel qua  techniek als creativiteit. Een paar van z’n favo artiesten van het moment:

Aryz (spanje) www.aryz.es
Roid (engeland) http://www.flickr.com/photos/oreally/with/5864174629/
Herakut (Duitsland) www.herakut.de

Arnhem
Arnhem begint meer en meer street-art minded te worden. De gemeente laat steeds meer muurschilderingen toe, dus loop eens een rondje door Arnhem. De beste spots en de mooiste pieces in Arnhem? Uiteraard de Rijnkade (de blauwe golven parkeerplaats) en in De Laar Oost bij de skatebaan.

Kijk voor meer werk van Djim op zijn blog en Flickr. Hier vindt je ook zijn contactinformatie, mocht je een toffe piece op je kamer, schuurtje of busje willen hebben.

Tags : , ,

Reacties