De kamer van – Luuk (17)

Geplaatst op 24 november 2022 Door In Artikelen, Lifestyle

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Luuk (17) die in de Helix toren in Presikhaaf woont.

 

De Eindhovense Luuk woont sinds twee maanden op zichzelf in een studio-appartement in studentencomplex Helix: Ik heb heel veel geluk gehad dat ik deze kamer heb kunnen krijgen. Twee uur reizen voor mijn studie Bos- en Natuurbeheer in Velp zat er niet in. Ik schreef me online in voor een loting waarbij je alleen de plattegrond van de kamer kon zien. Na een week kreeg ik te horen dat ik op nummer 5 stond van de 265. De 5 studenten voor mij leverde of hun papieren niet aan of hadden geen interesse meer waardoor ik de kamer kreeg. 

Ik betaal 511,- per maand aan huur voor mijn kamer. Ik heb momenteel geen recht op huurtoeslag omdat ik nog geen 18 ben maar ik heb voordat ik op kamers ging heel veel gewerkt en gespaard.

 

Veel mensen zijn verbaasd dat ik op mijn 17e op mezelf woon maar ik vind de zelfstandigheid wel fijn. Zelf beslissen wat en wanneer ik iets doe, zelf koken, Het is allemaal veel leren maar op een leuke manier. Ik zou ook niet in een studentenhuis willen wonen. In de Helix toren wonen alleen maar studenten maar we zijn geen hechte community. Af en toe maak ik een praatje in de lift met iemand maar daar blijft het ook bij.

 

Qua inrichting heb ik eerst gekeken naar waar zitten alle stopcontacten en aansluitingen. En op basis daarvan heb ik alles ingericht. De meeste meubels zijn van de Ikea en ik heb een paar voorwerpen hangen van de introductieweken op school want dat vind ik leuke aandenkens. En daarnaast moest en zal ik planten in mijn huis hebben, dat maakt het toch wat levendiger.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn familie was bang dat ik eenzaam zou worden en ik wou zelf graag een huisdier. Toen zijn we gaan kijken naar wat wel en niet kan, ik zat te denken aan misschien een aquarium ofzo maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een hamster. Hij slaapt veel overdag maar ik heb wel het gevoel dat ik niet zo alleen ben nu.

Het belangrijkste bij het zoeken naar een kamer is: wees op tijd! Schrijf je niet pas een paar weken van tevoren in. Bezichtig het huis een keer zodat je weet hoe de sfeer is. Zeker als je met huisgenoten gaat wonen kijk of het klikt. Op kamers gaan in een andere stad is lastig omdat je je vriendengroep en familie thuis achter laat maar zolang je goed contact onderhoudt en jezelf niet te erg isoleert komt het allemaal vanzelf goed. 

 

 

Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?

Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer Arnhemse kamers zien? Bekijk ze hier!

 

Handige informatie over op jezelf wonen

Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , , , , , , , , ,