De top 5 gratis to-do list apps van 2023

Geplaatst op 13 december 2023 Door In Artikelen, Lifestyle, Scholenspul

Lig je ’s avonds in bed en ben je weer wat vergeten vandaag? Dat is niet zo gek als je veel dingen doet op een dag; school, een bijbaantje, sporten, vrijwilligerswerk en afspreken met vrienden. Door de drukke planning vergeet je vaak welke taken je op die dag moet doen. Gelukkig hebben wij allemaal een smartphone, en zijn er duizenden to-do list apps. In dit artikel vind je mijn top 5 to-do list apps van dit moment. 

1. Apple herinneringen 

Apple herinneringen is een zeer handige app om je taken bij te houden. De app is simpel in gebruik en erg makkelijk te synchroniseren met Apple Agenda en andere Apple apparaten. In de herinneringen-app kan je herinneringen (taken) toevoegen met allerlei handige informatie zoals, documenten, foto’s en locaties. Je kan herinneringen groeperen en delen met anderen.  De interface van de app is minimalistisch en simpel. Er is geen mogelijkheid om te app te personaliseren. 

Nadelen: De app is alleen compatibel met je iCloud- en Outlook-account en alleen te gebruiken op Apple apparaten. Heb je bijvoorbeeld een iPhone maar een Google computer, dan moet je hiervoor een andere to-do list app gebruiken. 

Gratis in de App-Store

2. Google Keep

Google Keep is een zeer gevarieerde to-do list app. Bij het maken van een taak kan je kiezen voor tekst, beeld en audio-opnames. Bij het opstellen van een taak heb je veel extra mogelijkheden zoals het toevoegen van een locatie, delen met andere personen, herinnering instellen en tags toevoegen. De interface van Google Keep is erg eenvoudig en overzichtelijk. Met behulp van kleuren kan je taken en groepen makkelijk van elkaar onderscheiden. Een ander groot voordeel van Google Keep is dat het ook te gebruiken is op Apple producten. 

Nadelen: Je kan alleen met een Google-account de app gebruiken, hierdoor is het niet mogelijk om je taken te synchroniseren met andere agenda’s dan die van Google. 

Gratis in de App Store en Google Play  

3. Microsoft To Do

Microsoft To Do bouwt verder op de gigantisch populaire Wunderlist dat werd overgenomen door het Amerikaanse bedrijf. De interface is bijna identiek: als je de app opent, kom je meteen in het takenoverzicht voor vandaag terecht. Bij het maken van een taak kan je een datum, herinnering en tekst toevoegen. Bij het toevoegen van tekst heb je uitgebreide mogelijkheden m.b.t. lettertype, stijl en lay-out.

Verder kan je vanuit je Outlook-mail gemakkelijk e-mails toevoegen aan de app door ze te markeren met een vlaggetje. Verder kun je de taken indelen in groepen en delen met andere. De interface van Microsoft To Do is naar eigen wens in te stellen. De basis interface is rustig en overzichtelijk. De app is te gebruiken op alle apparaten.  

Nadelen: Microsoft To Do biedt alleen de mogelijkheid om teksten toe te voegen, geen afbeeldingen of audiobestanden. 

Gratis in de App Store en Google Play en voor Windows

4. Todoist

De app Todoist is een prima to-do list app voor mensen die houden van een simpele en makkelijke app en graag overzicht willen aanbrengen in hun taken. Om een taak te maken heb je de mogelijkheid om een herinnering, tijd en datum in te stellen. Een groot voordeel van Todoist is dat je een taak een prioriteit kan geven, prioriteit 1 t/m 4. Dit kan je enorm helpen bij de volgorde waarin je je taken het beste kan afwerken.

Verder is het mogelijk om je voortgang bij te houden hoeveel taken je per dag en per week hebt afgevinkt. In de Todoist is het ook mogelijk een project te starten, hierbij kan je kiezen uit twee lay-outs. Ook is het mogelijk om met meerdere deelnemers aan één project te werken en kan je mensen verantwoordelijk maken voor een taak.

De interface van de app is makkelijk te personaliseren: je kan je eigen navigatiemenu samenstellen, een eigen app-icoon kiezen en switchen tussen verschillende kleurenthema’s. Bij de Todoist-app is het mogelijk om Apple Siri te activeren, mits je een iPhone hebt. De app is te gebruiken op alle apparaten.  

Nadelen: Todoist heeft zelf een eigen agenda waarin je taken komen te staan, het is niet mogelijk om de taken te synchroniseren met andere agenda’s zoals Outlook of Gmail. 

Gratis in de App Store en Google Play  

5. Google Tasks

Google heeft nog een hele goede to-do list app ontwikkeld: Google Tasks. Een nieuwe app met een zeer minimalistische interface: heel veel witbladen en weinig plaatjes en teksten. Google Tasks is makkelijk te gebruiken en werkt nauw samen met Gmail. Vanuit je Gmail kan je gemakkelijk taken toevoegen aan de app. Deze to-do list app is perfect voor mensen die een zo simpel mogelijke app willen. Bij het maken van een taak kan je een datum toevoegen en als favoriet opslaan. Verder is het nog mogelijk om een lijst te maken om je taken te verdelen. That’s it! Het is een Google app, maar op elk apparaat te gebruiken. 

Nadelen: Google Tasks biedt geen extra mogelijkheden zoals het toevoegen van afbeeldingen en audio opnames. Ook is er geen mogelijkheid om de interface te personaliseren. Ook hierbij geldt, net als bij Google Keep, dat het alleen synchroniseert met Gmail en geen andere providers. 

Gratis in de App Store en Google Play  

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,