Jongin Arnhem bakt: Arretjescake

Geplaatst op 31 mei 2012 Door In Artikelen, Lifestyle

Arretjescake is een cake die koud geserveerd wordt en valt perfect te combineren met bijvoorbeeld vanille-ijs. Heerlijk als toetje in de zomer! Om zelf een arretjescake te maken heb je het volgende nodig: 150 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker, 60 gram cacaopoeder, biscuitjes.

Vet een cakevorm in (1).

Laat de boter smelten (2) en meng ondertussen de basterdsuiker en cacaopoeder. Als de boter gesmolten is kun je daar het suiker-cacaomengsel bij gooien. Roer tot het een egaal mengsel is (3). Giet nu een beetje van dit mengsel in de cakevorm zodat er een dun laagje ontstaat (4). Leg hier biscuitjes op (5). Herhaal dit totdat het mengsel op is, maar let op: sluit af met een laagje van het cacaomengsel (6). Hoe dik en hoog je cake wordt hangt af van de cakevorm die je kiest. Hier is een lange cakevorm gebruikt, zodat de cake niet zo hoog wordt.

Zet de cakevorm nu een dag in de koelkast om op te stijven. Serveer de cake koud, eventueel met vanille-ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!

Tags : , ,

Reacties