Sport je fit!

Geplaatst op 5 augustus 2015 Door In Gezondheid, Hulp & Info, Lifestyle, Sport, Vrije tijd

Je sport omdat je gezond en fit wil zijn. Of voor je plezier en ontspanning. Of juist om af te vallen. Er zijn bedrijfssporten, sportvakanties en georganiseerde sportevenementen. Sporten kan alleen of in groepsverband. Je kunt fitnessen, voetballen, biljarten, dansen, hardlopen, pilates, tennissen, turnen, paardrijden, zwemmen, kickboksen, fietsen en nog veel meer. Maar je kunt natuurlijk ook niet sporten, bijvoorbeeld omdat je er niet van houdt, je het niet kunt of omdat je het te duur vindt.

Sportbedrijf Arnhem heeft heel veel aantrekkelijke sportactiviteiten in haar programma. Van rugby tot yoga. Van dammen tot waterpolo. Van squash tot atletiek. Voor iedere bewoner in Arnhem is wel een passende sport in de buurt te vinden. Bij vragen kun je terecht bij het Sportbedrijf, gevestigd in het Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53, 6828 HZ Arnhem. Tel: 026 – 377 57 57 of mail naar info@sportinarnhem.nl.

Studentensportkaart
Er is een Studentensportkaart voor studenten van HAN, ArtEZ, Van Hal Larenstein, Rijn IJssel en ROC A12. Voor slechts € 15,95 per maand kan je onbeperkt sporten in Arnhem. Kijk hier voor meer informatie.

Gratis sporten met de Arnhem Card
Als je tussen de 4 en 18 jaar bent en je ouder(s) of verzorger(s) in het bezit zijn van een GelrePas, dan betaalt het Jeugdsportfonds mee aan de kosten van sporten. En niet alleen de betaling van de contributie wordt geregeld, je krijgt ook geld als tegemoetkoming voor de aanschaf van materialen en/of sportkleding. Voor deze kledingbon en contributie is de maximale vergoeding €225,- op jaarbasis. Voor meer informatie over bijvoorbeeld aanvragen of declaraties kijk dan hier.

running

Test ’t en Weet ’t
Welke sport past bij jou? Misschien voetbal je maar ben je eigenlijk veel meer een boogschiettype. Zit je al jarenlang op turnen maar blijkt dat zwemmen meer iets voor jou is? Of sport je helemaal niet omdat je niet weet welke sport je moet je kiezen…? Hier vind je lijst met een hoop sporten die je in Arnhem kunt doen.

Goed. Nu je weet welke sport er bij je past, kun je aan de slag. Dubbel30, da’s 60 minuten bewegen per dag. Iedere dag van de week. Een norm die geldt voor alle jongeren in Nederland. Want wie beweegt voelt zich gezonder, fitter en sterker. En dat hoeft heus niet iedere dag een voetbal-, jazzballet- of judotraining te zijn. Ook fietsen van en naar school en actief gamen tellen mee. Maar hoe zit dat met jou? Beweeg jij wel genoeg? Beweeg jij Dubbel30? Doe de beweegtest! Wat weet jij over sport, gezondheid, voeding en blessures? Doe de fitquiz!

Tags : , , , , , , , , ,