Lisa Lynch – Toffe Tiet

Geplaatst op 9 mei 2019 Door In Lezen en meer

Het noorderlicht zien, zwanger worden en een paar Christian Louboutins bezitten: dat zijn de dingen op Lisa’s lijstje van dingen die ze wil doen voor ze dertig wordt. Een knobbeltje in haar borst vinden en de diagnose borstkanker krijgen niet. Toch is dit wat haar overkomt terwijl ze pas 29 jaar oud is.

Na lange huilbuien, gigantische woede-uitbarstingen en wanhopige pogingen de dingen te begrijpen besluit ze haar gedachten op een rijtje te zetten door het beginnen van een blog. Zo worden de dingen voor haar wat helderder en houdt ze bovendien de mensen om haar heen op de hoogte. Op haar eigen optimistische, hysterische en hilarische manier beschrijft ze haar jaar met de Klotezooi. Ook de dingen waarvoor niemand je van te voren waarschuwt (totaal genegeerd worden door bekenden, paniekaanvallen en aambeien) worden door Lynch op pijnlijke maar altijd humoristische wijze beschreven.

Ze realiseert zich dat het voor anderen moeilijker is dan voor haarzelf, omdat zij haar zó moeten zien lijden. De mensen die niet weten wat ze moeten zeggen vervloekt ze, terwijl ze hen tegelijkertijd ook zo goed begrijpt. Door haar ervaringen en gevoelens op te schrijven biedt ze je als lezer de kans nu eens echt te ontdekken wat de diagnose kanker allemaal voor rottigheid (en vooruit: ook wel wat moois) met zich meebrengt.

Auteur: Lisa Lynch
Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels
Uitgeverij Contact, 2010
ISBN: 978 90 254 3449 6

 

Tags : , , , ,

Reacties