De Nieuwe Oost | Wintertuin zoekt nieuwe schrijvers

Geplaatst op 4 mei 2021 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Spoken Word, Talent uit Arnhem, Talenten

Literaire organisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin zoekt nieuwe schrijvers om deel te nemen aan hun talentontwikkeltraject. Van 3 t/m 31 mei kunnen schrijvers in de breedste zin van het woord hun werk en motivatie insturen. Wie in juni wordt geselecteerd, kan gedurende het traject rekenen op begeleiding van redacteuren en krijgt toegang tot het netwerk en podium van de organisatie.

Voor Wintertuin is een schrijver niet alleen iemand die verhalen op papier zet. Een schrijver kan ook gebruikmaken van audio, video en het podium om een verhaal te vertellen. Om in aanmerking te komen voor het ontwikkeltraject kunnen schrijvers daarom vóór 1 juni zowel verhalen als gedichten, spoken word, performances en podcasts opsturen. Kortom: tekst staat aan de basis, maar de vorm is vrij.

Alle voorwaarden voor selectie en meer info staan op denieuweoost.nl/opencall.

Ontwikkeltraject
Een ontwikkeltraject bij De Nieuwe Oost | Wintertuin duurt ongeveer drie jaar. In deze periode bespreken de schrijvers maandelijks nieuw werk met een redacteur. Tijdens deze gesprekken gaat het ook over het schrijverschap in bredere zin, specifieke opdrachten of andere projecten. Daarnaast biedt Wintertuin de mogelijkheid om gebruik te maken van het platform van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Verbreding van de artistieke ontwikkeling wordt zeker aangemoedigd. Zo kan literair werk gecombineerd of aangevuld worden met andere disciplines, zoals theater, muziek en podcasts. Schrijvers die inmiddels het ontwikkeltraject van Wintertuin achter zich hebben gelaten, zijn onder meer Simone Atangana Bekono (shortlist Libris Literatuurprijs 2021), Wout Waanders (genomineerde Buddingh’-prijs 2021) en Joost Oomen (Volkskrant Literair Talent 2021).

Over De Nieuwe Oost | Wintertuin
Wintertuin is een literaire organisatie en aangesloten bij ontwikkelinstelling De Nieuwe Oost. Het productiehuis organiseert festivals en actuele literatuurprogramma’s, waarbij fictie wordt ingezet om duiding en betekenis te geven aan de huidige tijd. Ook ontwikkelt Wintertuin projecten die bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Binnen de internationale schrijfprogramma’s die de organisatie aanbiedt werken auteurs, vertalers en literair professionals samen over de grenzen tussen landen, continenten en talen heen. Wintertuin heeft ook een kleine, onafhankelijke uitgeverij voor bijzondere publicaties.

Tags : , ,

Reacties