Terugblik: zevende editie van Rozessie met Emile Lagarde, Daan Ferman en Jozefien

Geplaatst op 31 mei 2022 Door In Rozessie, Talenten

Tijdens de zevende editie van Rozessie op 19 mei stonden er weer een drietal jonge getalenteerde acts op de planken bij Rozet, namelijk Emile Lagarde (singer-songwriter/indie), Daan Ferman (schrijver) en Jozefien (singer-songwriter), waarbij DJ Márcio Cleiton de muzikale omlijsting verzorgde en Rain de hosting van de avond deed.

 


Emile Lagarde (singer-songwriter/indie)

Emile Lagarde verruilde zijn stadse appartement voor een eenvoudige Yurt in de natuur. Zijn elektronische muziek, die hij voorheen produceerde als Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee in een hypnotiserend akoestisch sounddesign met eigenzinnige teksten. Emile is dit jaar uitgekozen om deel te nemen aan Popronde en greep deze editie van Rozessie dan ook aan als try-out van zijn nieuwe werk, waarbij het verlies van zijn vader de rode draad vormde in zijn song met rakende teksten. Met zijn gitaar en een klein traporgeltje zette hij een overtuigend een intieme performance neer.

> Emile Lagarde op Instagram


Daan Ferman (schrijver)

De 28-jarige Daan Ferman was nog herstellende van een operatie, maar dat weerhield hem er niet van om een drietal zelfgeschreven teksten voor te dragen. De invloeden van mede-troubadours als Herman van Veen en Boudewijn de Groot waren duidelijk terug te horen in zijn eigenzinnige en introspectieve teksten.

> Daan Ferman op Instagram

Jozefien (singer-songwriter)

Met haar ukelele, pianospel en prachtige fragiele stemgeluid én flink stembereik bracht de 24-jarige Jozefien een indrukwekkende mix van dromerige folk, singer-songwriter en pop ten gehore. Tijdens haar kwetsbare en tegelijkertijd krachtige performance weet ze persoonlijke verhalen te koppelen aan de grotere concepten des levens, zoals ziekte, heimwee en geluk. Normaliter speelt ze met begeleiding van een band, maar ze weet zich deze avond prima in haar eentje te redden, getuige de muisstille zaal en het flinke applaus. Later dit jaar brengt Jozefien haar nieuwe conceptalbum ‘A Voice Calling Out’ uit.

> Jozefien op Instagram

Márcio Cleiton (DJ)

Ook voor DJ-talent is er bij Rozessie altijd plaats achter de draaitafels. Ditmaal verzorgde de Arnhemse DJ Márcio Cleiton de tunes bij Rozessie. Misschien heb je hem al eerder zijn frisse mix van Afro en Urban horen draaien op o.a. Zomervreugde Festival, Jiwa Jiwe of zijn eigen feest Lush, waarvan er op zaterdag 25 juni weer een editie plaatsvindt bij Willemeen!

Márcio Cleiton op Instagram


Rozessie – 7e editie|Aftermovie


Over Rozessie

Rozessie biedt jonge makers uit Arnhem en omgeving een podium en vrijplaats om ervaring op te doen en nieuwe dingen uit te proberen binnen een gezellige huiskamersetting. Deelnemende artiesten mogen ook nieuwe acts aandragen voor komende edities, zodat iedere editie een lekkere bonte line-up heeft en artiesten het stokje onderling kunnen overdragen.

Rozessie is een initiatief vanuit Rozet en Jongin Arnhem. Voor de rest van 2022 staan er nog een vijftal edities van Rozessie op de planning, iedere derde donderdag van de maand bij Rozet, behalve in juli en augustus. De eerstvolgende editie is op 16 juni. Na de zomerstop gaan we weer van start op 15 september en daarna vinden er Rozessies plaats op 20 oktober, 17 november en op 15 december.  Wil je meedoen als artiest of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar rozessie@rozet.nl. De registraties van de vorige edities zijn hier te bekijken.  

 

Foto’s en tekst: Redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , , , , ,

Reacties