World Domination geeft tips over Spotify voor jonge muzikanten

Geplaatst op 24 april 2019 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Op woensdag 1 mei organiseert De Nieuwe Oost een nieuwe editie van World Domination in Luxor Live in Arnhem. ‘Spotify: de tracks staan online en nu?!’ is de eerste van het jaar in een serie netwerkbijeenkomsten voor jonge muzikanten en professionals uit de muziekindustrie in Oost-Nederland. Twee experts geven deze avond een kijkje achter de schermen van de digitale streamingdiensten voor muziek.

Spotify is de allergrootste streamingdienst ter wereld. Als muzikant kun je er dan ook niet omheen. Maar wat zijn de do’s en don’ts bij het aanleveren van je muziek. Is het scoren van veel streams voor jouw act een doel of eigenlijk meer een middel? Hoe kom je in de juiste playlists en wat doet een plugger precies?

Op deze avond nemen we samen met jou en een aantal professionals uit de bizz een kijkje achter de schermen van de digitale streamingsdiensten voor muziek. Tijdens World Domination verzamelen we de beste praktische tips die je direct kunt inzetten voor jouw muzikale werelddominatie.

Op woensdag 1 mei vertellen Sander Spriel en Paul Ankersmit live in het Luxor Live in Arnhem hoe het er écht aan toegaat. Aan het einde van de avond is er een demopanel om je muziek rechtstreeks onder de aandacht te brengen bij de aanwezige professionals. Neem daarvoor één track mee op cd, usb of op je telefoon en wie weet wordt jouw track uitgeloot en live afgespeeld.

Sprekers
Sander Spriel werkt voor Snowstar Records, een label dat de transitie heeft meegemaakt van fysieke releases (vinyl, cd) naar digitale albums. Naast reguliere taken als productie, promotie en distributie, heeft Snowstar ook een managementtak waarmee zij local heroes als Waltzburg en grote acts als Kensington begeleiden. Hoe gebruiken zij Spotify om deze acts te promoten? Wat zijn de overeenkomsten én wat zijn de verschillen tussen een act die zijn eerste album net uit heeft en een act die de Ziggo Dome uitverkoopt?

Paul Ankersmit is ook zo’n man die van verschillende markten thuis is. Voor LAB Music is hij verantwoordelijk voor de digitale distributie van muziek: deliveries, contact met labels/artiesten, pitchen/promo voor playlists etc.  Daarnaast heeft ook een eigen boekingsbureau: Uncle P. Hij kan als geen ander het belang van het aantal Spotify plays uitleggen in relatie tot het aantal boekingen. Van volle concertzaal naar meer luisterbeurten op Spotify, en andersom. Eén miljoen streams betekent toch dat

Over World Domination
Veel ambitieuze artiesten en bands lopen op een bepaald moment in hun carrière tegen dezelfde punten aan: hoe word ik op de radio gedraaid? Hoe zorg ik dat ik geboekt wordt op de zomerfestivals? Hoe regel je je auteursrechten? Hoe kom ik in de Popronde selectie?

Deze en meer vragen worden beantwoord bij World Domination, een reeks netwerkontmoetingen georganiseerd door De Nieuwe Oost Pop uit Deventer. Toonaangevende muziekprofessionals worden daar live uitgevraagd door een presentator en het publiek.

World Domination – Spotify: de tracks staan online en nu?!
Locatie: Luxor Live, Willemsplein 10, Arnhem
Datum: woensdag 1 mei
Tijd: 19.00 uur
Toegang: gratis  

Meer informatie: denieuweoost.nl

>> World Domination – Spotify: de tracks staan online en nu?!

Beeld: De Nieuwe Oost Pop

Tags : , , , , , , ,

Reacties