Filmrecensie: Alita: Battle Angel

Geplaatst op 1 april 2019 Door In Films & series, Uitgaan

Alita: Battle Angel is met recht een blockbuster te noemen, met een productiebudget van 170 miljoen dollar. Deze op de manga ‘Battle Angel Alita’ gebaseerde film bracht maar liefst 400 miljoen dollar in het laatje.

De film speelt zich in een verre toekomst af. In de stad Iron City wordt door doctor Ido een deel van het lichaam van een robot genaamd Alita gevonden. Hij repareert haar en wacht tot ze wakker wordt. Wanneer Alita wakker wordt, heeft ze geen idee waar en wie ze is. Ze is haar geheugen compleet verloren. Op een gegeven moment komt Alita erachter dat ze vroeger in een oorlog heeft gevochten. Hierdoor beheerst ze vechtkunsten die al 300 jaar verloren waren…

Alita: Battle Angel is geschreven door James Cameron en geregisseerd door Robert Rodriguez. Robert Rodriguez heeft ook de films Spy Kids en Sin City geregisseerd en James Cameron is natuurlijk bekend van andere blockbusters zoal Avatar en Titanic. Alita wordt gespeeld door Rosa Salazar, bekend van haar rollen in Divergent, Maze Runner en Bird Box. De film had alleen al hoge verwachtingen door de succesvolle producenten die aan de film hebben meegewerkt.

Alita: Battle Angel is een echte aanrader voor liefhebbers van science-fiction en cyberpunk films met een flinke dosis actie en een vleugje humor. De special effects zijn van een hoog niveau en de cyborgs zien er echt fantastisch uit! Cameron en Rodriguez hebben inmiddels aangegeven dat er plannen zijn voor een tweede deel.


Auteur: MeiMei

Tags : ,

Reacties