Bijeenkomst met 3FM-dj Frank van der Lende, voor jongeren met een demente ouder

Geplaatst op 11 september 2019 Door In Gezondheid, Hulp & Info, In het gezin, Media

Het leven van jongeren met een demente ouder ziet er vaak anders uit dan dat van hun leeftijdsgenoten. Daarom organiseert Alzheimer Nederland in samenwerking met radio-dj Frank van der Lende op vrijdag 20 september een speciale bijeenkomst voor jongeren met een ouder met dementie.

Frank en Danny van der Lende

YouTube-serie over Alzheimer
In samenwerking met Alzheimer Nederland maakte Frank van der Lende een miniserie over dementie. Toen de vader van Frank in 2017 de diagnose Alzheimer kreeg, ontstonden er bij Frank veel vragen rondom deze ziekte. Hoe verandert het leven als iemand op jonge leeftijd al Alzheimer krijgt? En wat betekent het voor vrienden en familie? In de YouTube-serie gaat Frank op zoek naar antwoorden.

Speciale bijeenkomst voor jongeren
Frank kreeg naar aanleiding van de videoserie veel reacties van jongeren die in dezelfde situatie zaten en hun ervaringen wilden delen. Daarom organiseren Frank en Alzheimer Nederland op vrijdag 20 september, een dag vóór de Wereld Alzheimer Dag, een middag waarop deze serie centraal staat. De bijeenkomst is speciaal voor jongeren die een ouder hebben met dementie. Alle deelnemers zullen eerst gezamenlijk de videoserie bekijken. Vervolgens is er tijd om vragen te stellen aan Frank van der Lende. Ook Lizzy Boots, deskundige van het Alzheimer Centrum Limburg is aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Tot slot is er de mogelijkheid om samen na te praten onder het genot van een drankje.

  • Wanneer? Vrijdag 20 september
  • Waar? Louis Hartlooper Complex – Tolsteegbrug 1, Utrecht
  • Hoe laat? Inloop 13.30, einde 16.30 uur

Heeft je ouder dementie op jonge leeftijd en heb je zin om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn? Meld je dan hier aan (even scrollen voordat het aanmeldformulier in beeld komt). Het is belangrijk om aan te melden, het aantal deelnemers is beperkt.

Voor andere vragen over deze middag kun je mailen naar: info@dementie.nl

Foto: Alzheimer Nederland (www.dementie.nl)

Tags : , , , ,

Reacties