Het KinderWijkTeam houdt de stad schoon

Geplaatst op 17 april 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld

In de tweede helft van de maand maart van dit voorjaar, werd de Arnhemse afvalestafette georganiseerd. Partner in de Arnhemse afvalestafette is het KinderWijkTeam, een educatief team wat rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval leerzame activiteiten organiseert voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Op de website www.hetkinderwijkteam.nl staan alle initiatieven van de afvalestafette en de Landelijke Opschoondag  van dit jaar geïnventariseerd op een digitale plattegrond.

Daarnaast stuurde het KinderWijkTeam tijdens de week meerdere groepen kinderen aan om in hun vrije tijd de eigen wijk op te schonen van zwerfafval. Uiteindelijk heeft mede door de kinderen de afvalestafette 21,5 kuub zwerfafval in Arnhem opgehaald!

Wekelijks KinderWijkTeam
De teams van het KinderWijkTeam trekken echter wekelijks vanaf wijkcentra, scholen en MFC’s  de wijken in, om gewapend met knijpers en vuilniszakken zwerfvuil op te ruimen. Er zijn KinderWijkTeams actief in Klarendal, Malburgen/Immerloo, Presikhaaf, het Arnhemse Broek, Malburgen West en De Laar Oost. Het KinderWijkTeam werkt nauw samen met de basisscholen in de verschillende wijken en waar mogelijk helpt KinderWerk Rijnstad mee.

Na tien middagen afval prikken in de wijken van de stad, worden de kinderen beloond met een uitstapje naar een educatief museum in Arnhem. Het KinderWijkTeam wordt mede mogelijk gemaakt door de Zwerfafvalvergoeding vanuit de gemeente Arnhem en de woningcorporaties Volkshuisvesting & Vivare.

Bewust van natuur en milieu
De thuisbasis van het KinderWijkTeam is aan de Akkerwindestraat in Malburgen, waar in samenwerking met partners nog andere activiteiten worden ontwikkeld, zoals doe-excursies naar de nabije natuur (Stadsblokken Meinerswijk), of workshops om van plastic weer nieuwe producten te maken. Al deze activiteiten worden bedacht om kinderen bewuster te maken van natuur en milieu, en ze op deze manier meer verantwoordelijkheid te laten voelen voor hun eigen leefomgeving.

Nieuwsgierig? Zou je willen aansluiten bij een bestaand KinderWijkTeam? Of omarm je dit initiatief als organisatie of als basisschool? Of lees je jouw wijk niet en zou je dit ook wel met minimaal tien vrienden en vriendinnen willen opzetten, om je eigen wijk op te frissen?

Maak contact met initiatiefnemer Mike Hoose via info@hetkinderwijkteam.nl

Tags : , , , ,

Reacties