Bijzondere verzamelingen: Tygo spaart allerlei unieke voetbalitems, van gesigneerde shirts tot sjaals

Geplaatst op 22 februari 2023 Door In Lifestyle, Sport

Verzamelingen zijn er in alle soorten en maten. De een nóg bijzonderder dan de andere. Van boeken tot Air Jordan Sneakers en van spelcomputers tot stripboeken. Tygo is iemand met zo’n verzameling. Hij verzamelt namelijk allerlei voetbalitems, van gesigneerde voetbalshirts tot vaantjes en sjaals.

Tygo’s verzameling

Tygo verzamelt al die spullen, omdat hij groot voetbalfan is. Ook vindt hij authentieke voetbalspullen mooi en bijzonder. Hij lijst al zijn shirts in en hangt ze vervolgens aan zijn muur. Wat hij uiteindelijk met al zijn vaantjes en sjaals wil doen, weet hij nog niet. Veel van die sjaals en vaantjes heeft hij van zijn vader. Die heeft al die spullen nog van vroeger bewaard. Hij verzamelde ook al wat van die voetbalitems. Zo heeft zijn vader afgelopen seizoen met de Conference League finale in Albanië nog een Albanese sjaal gekocht. Tygo is ook nog veel bezig met het opzoeken van shirtjes, ze netjes inlijsten en ophangen. Zijn hele collectie is op dit moment zo’n 800 euro waard.

 

Hoeis het allemaal begonnen?

Het begon allemaal met YouTube. Tygo zag dat YouTubers ingelijste shirts hadden en hij dacht: ‘Dat moet ik ook hebben’. Daarom heeft Tygo lijsten gekocht en begon hij met het sparen van oude shirtjes.

Meest bijzondere bezit

Over zijn meest bijzondere bezit van dit moment hoeft Tygo zeker niet te twijfelen. “Zeker het door Cristiano Ronaldo gesigneerde shirt! Hij is echt mijn held!” Het is een niet-gedragen shirt van Real Madrid, met ‘Ronaldo’ en nummer 7 achterop. Maar waarschijnlijk vraag je je nu af, hoe komt Tygo aan zo’n shirt? Diverse bedrijven zijn gespecialiseerd in het verkopen van dit soort items. Zo heeft hij er eentje kunnen bemachtigen. Vaak worden deze unieke shirts niet eens per post verzonden en komen dergelijke bedrijven ze zelf brengen, of je moet het shirt komen ophalen. Zelf vind ik de Nanostars set van Real Madrid heel erg uniek. Ik heb nog nooit een mix gezien van bouwsteentjes en voetbal, totdat ik bij Tygo langs kwam om foto’s te maken van zijn verzameling.

 

Wat wil Tygo nog verzamelen in de toekomst?

Op zijn verlanglijstje staan voetbalschoenen die specifiek voor een voetballer gemaakt zijn. Die wil Tygo dan graag deze tentoonstellen in een mooie vitrine. Daarnaast wil hij vooral door blijven gaan met het verzamelen van speciale en authentieke voetbalitems. Op korte termijn is hij bijvoorbeeld van plan een oud shirtje van Newcastle United aan te schaffen. Wat hij later met zijn verzameling wil gaan doen? “Blijven uitbreiden, of misschien wat items verkopen als deze flink in prijs zijn gestegen.”

Heb jij ook een bijzondere verzameling en lijkt het je leuk om mee te werken aan een artikel over jouw verzameling? Stuur ons dan even een mailtje!

Tags : , , , , , , , , ,