Bingewatchen: 10 gekke, bizarre en onwaarschijnlijk interessante YouTube-kanalen

Geplaatst op 16 maart 2020 Door In Artikelen, Coronavirus Arnhem, Lifestyle

Herken je dat? Dat je nog even een filmpje wil kijken voordat je gaat slapen, en het volgende moment is het drie uur ’s nachts. YouTube gebruikt allerlei slimme technieken om je maar zo lang mogelijk te laten kijken en doorklikken. De kattenfilmpjes en failvideo’s kent iedereen intussen wel, maar in de donkere krochten van het internet kom je nog wel eens nieuwe pareltjes tegen. We maakten een lijstje met 10 gekke, bizarre en onwaarschijnlijk interessante YouTube-kanalen. Dit zijn stuk voor stuk kanalen die veel views scoren met onderwerpen waarvan je zou willen dat je ze zelf had bedacht.

1. Kiwami Japan

Kiwami Japan scoort miljoenen views met het maken van messen. Dit kanaal laat zien dat je van de meest uiteenlopende materialen vlijmscherpe messen kunt maken. De video’s focussen op het ambacht en maakproces, dat maakt Kiwami Japan een stuk interessanter dan doorsnee vlogkanalen. Zoals de naam al doet vermoeden is het kanaal volledig Japans, maar videobeelden spreken gelukkig alle talen.

2. Foo the Flowerhorn

Foo the Flowerhorn is een kanaal met heerlijk rustgevende video’s van iemand die erg creatief is met fishtanks. Het is fascinerend om te zien hoe hij een leefwereld creëert voor waterplanten en -dieren. Het vereist enige kennis om een dergelijk mini-ecosysteem goed te laten functioneren. De precisie waarmee deze man te werk gaat, maken de video’s erg fijn om naar te kijken. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om aardbeien te laten groeien in het oppervlaktewater van zijn aquarium.

3. Stinnet Sticks

De man achter Stinnet Sticks is pensioengenieter Mike Stinnet. Het is heerlijk om weg te zwijmelen bij het rustige leven in Oregon (V.S.), waar Mike vergezeld door zijn hondje de mooiste custom houten wandelstokken maakt. Het kost enorm veel tijd, maar de resultaten zijn prachtig. Mike legt het hele proces vast, van het zoeken naar een geschikt stuk hout tot het eindresultaat. Stinnets houtsnijwerk is overigens ook online te koop. Maar als je de prijzen bekijkt, lijkt het mij verstandiger om niet daadwerkelijk op trektocht te gaan met een van deze wandelstokken, maar het kunstwerk gewoon thuis boven de haard te hangen als kunstwerk.

4. LockPickingLawyer

LockPickingLawyer is het YouTube-kanaal van een 37-jarige advocaat uit Washington D.C. In zijn video’s zie je hoe hij op vernuftige wijze allerlei sloten kraakt. Sommige locks weet hij binnen 3 seconden open te krijgen, andere kosten wat meer moeite. Het kanaal geeft een mooi inzicht in welke slotenmerken het best zijn en welke je beter kunt vermijden. De slotenkrakende advocaat benadrukt dat zijn hobby niets te maken heeft met zijn beroep. Maar Lockpicking Lawyer bekt gewoon zo lekker.

5. Let’s Melt This

Let’s Melt This is een typisch ‘oddly satisfying’ videokanaal met heerlijke filmpjes om bij weg te smelten. Al is het filmpje waarin je ziet hoe een Playstation 3 wordt gesmolten wel enigszins tenenkrommend. Op dit kanaal zie je allerlei dingen smelten. De ene keer gebeurt dat door het item te verhitten, de andere keer door er simpelweg zoutzuur overheen te gieten.

6. Primitive Technology

Je hebt vast wel eens video’s voorbij zien komen van junglebewoners die de elementen van de aarde naar hun hand kunnen zetten, om er de mooiste en gekste dingen mee te bouwen. Primitive Technology is een van de kanalen waarop je dit soort filmpjes kan bekijken. Het blijft wel altijd de vraag hoe deze mensen hun content uploaden. Zou hun computer ook van stokken, modder en klei gebouwd zijn?

7. Hydraulic Press Channel

Finse fabriekseigenaar Lauri Vuohensilta runt het kanaal: Hydraulic Press Channel. Hij heeft een hydraulische pers in zijn fabriekshal, en dat is dé ster van zijn video’s. In de luchtdrukpers crusht hij alles wat je maar kan bedenken, van bowlingballen tot Legoblokjes. Zijn eigen crush Anni is met haar aanstekelijke lachje vrijwel altijd aanwezig bij de opnames. Tip: kijk de video’s tot het einde, want aan het einde van elke video stampt Lauri een kleimonster plat, wat er erg vermakelijk uitziet.

8. Northmen

Northmen plaatst heerlijke video’s over specifieke ambachten. Super interessant om te zien hoe allerlei handgemaakte producten tot stand komen. En alle activiteiten zijn vastgelegd in beelden om je vingers bij af te likken. Een soort high class Primitive Technology dus.

9. Walking with Giants

Walking with Giants is het levende bewijs dat je groot kunt worden met iets kleins. Dit kanaal is een wereld op zich, waarin modelbouwer Jay Baron zo ongeveer alles in miniatuur namaakt. Met veel creativiteit geduld vult Baron een soort van poppenhuis-wereld met miniatuuritems. De video’s waarin hij minuscule maaltijden bereidt, zijn het populairst. Een schattig fornuisje met een waxinelichtje produceert genoeg warmte om de minigerechten te maken. Het oog voor detail is in elk filmpje weer verbazingwekkend.

10. NS Drainage Northwest

Let op, dit kanaal is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Deze inhoud van deze video’s is een stuk minder smakelijk om te zien dan die van het hierboven uitgelichte kanaal. Toch is het ergens enorm bevredigend om te bekijken. NS Drainage Northwest staat vol met video’s van een loodgieter die geblokkeerde rioleringen en afvoerpijpen ontstopt. Deze Picobello B.V. 2.0 tovert met behulp van een hogedrukspuit elke schijtbende om in een stralend schone afvoer. Heerlijk toch?

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties