Bingewatchen: gekke, bizarre en onwaarschijnlijk interessante YouTube-kanalen | Deel 3

Geplaatst op 5 maart 2024 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Vrije tijd

Laat het YouTube algoritme je alsmaar dezelfde aanbevelingen zien en ben je toe aan nieuwe, bijzondere of juist bizarre en vermakelijke content? We hebben weer een aantal pareltjes van YouTubekanalen op een rijtje gezet!

 

 

Frietpan Frank

Frituren en maffe interessante technische experimenteren gaan hand in hand, zo weet Frietpan Frank te bewijzen. Het kanaal begon met keivette analyses van allerlei frituursnacks, maar gaandeweg liep het uit tot video’s zoals ‘Kun je frituren in een koffiezetapparaat?‘ en ‘Frituren in een omgebouwde encyclopedie‘. Supervet, interessant én voorzien van een flinke klodder gortdroog commentaar! 

 

Discover Connection – I Crossed America on $0

Discover Connection is een kanaal dat draait om menselijk connectie, en de makers proberen dergelijke connecties op allerlei manieren meer in hun leven terug te brengen. Het lijkt soms – als je het nieuws moet geloven – of de wereld bol staat van verdeeldheid en gevaar, maar met hun nieuwe reeks video’s laten de Canadese Liam en Brad het tegenovergestelde zien.

Hun challenge is om de complete Verenigde Staten door te reizen en hierbij totaal aangewezen te zijn op de goedheid van vreemden. Van overnachten tot voedsel en vervoer: ze mogen niets uit eigen zak betalen. Dat levert hele bijzondere verhalen en ervaringen. Kortom: bingewaardige én uiterst wholesome content!  

 

C90 Adventures – Ed March

Een van de meest underrated en gaafste reiskanalen is C90 Adventures van Ed March: professioneel ingenieur, motorfiets mafkees en allround avonturier. Hij knapt de halve wereld rond op een oude Honda C90 motorfiets die altijd van narigheid uit elkaar lijkt te vallen en dat levert echt te gekke content op. Zijn crappy motorfiets repareren, dat doet deze man gewoon midden in een woestijn met een steeksleutel, ducttape en een typisch Engels gevoel voor humor (en een boel piemelgrappen). En ondertussen steek je als kijker ook nog aardig wat op van techniek en geïmproviseerde ingenieurskunde 

Voor zijn nieuwste videoreeks heeft ‘ie een belachelijk kleine miniatuur Jeep gekocht, waarmee hij de onvergeeflijke Amerikaanse woestijnen van Utah probeert te doorkruisen. Dat gaat uiteraard precies niet zoals hij vooraf had gehoopt.

GIFGAS

Nog zo’n bijzondere parel van een reiskanaal is die van GIFGAS, een Belgische YouTuber en fotograaf die Europa (en onlangs Marokko) doorkruist door middel van ’trainhopping’, oftewel illegaal meereizen op goederentreinen. Zijn reizen vereisen flink wat planning en veel kennis over treinen, vertrektijden, routes en alles wat er verder bij deze bijzondere manier van reizen komt kijken.

Dit alles levert prachtige content op, waar spannende momenten vol adrenaline en urenlang wachten op een goederentrein in de meest uiteenlopende landschappen elkaar afwisselen. Cinematografisch zit het ook nog eens goed in elkaar, urenlang bijzonder kijkplezier gegarandeerd! Ben je dol op dit soort kanalen? Dan raden we je Shiey (regelmatige reiskameraad van GIFGAS) en Vagrant Holiday  ook van harte aan!

 

Telekom Electronic Beats TV – Blind Test

Hoe goed kennen DJ’s de klassiekers uit de genres die ze zelf vaak draaien? In de reeks ‘Blind Test’ van Telekom Electronic Beats TV krijgen DJ’s uit allerlei genres een gedeelte van een bekende classic te horen en aan hand van die korte sample moeten ze het nummer en de artiest raden. Interessant om te kijken en een leuke manier om muziek te ontdekken!

 

Tom Whiting – DJ on a bike

DJ Dom Whiting staat ook wel bekend als de ‘DJ on a bike’. Met zijn draaitafel op zijn fiets gemonteerd verzorgt hij op allerlei plekken een dikke fietsrave, waarbij hij al fietsend van techno tot drum ’n bass sets draait. Honderden fietsravers sluiten zich aan bij zijn rollende raves die hij in allerlei steden organiseert.

 

Braille Skateboarding – You Make It We Skate It

Tags : , , , , , , , , , , , ,