Burgemeester Marcouch te gast in InDifferent Podcast over thema ‘Respect’

Geplaatst op 11 november 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Stichting InDifferent organiseert in samenwerking met Arnhem Live een gesprek met Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem. Centraal in deze podcast staat het thema Respect, aangezien het van 9 tot en met 13 november de Nationale Week van Respect is. Samen met Elmar Noteboom – directeur stichting InDifferent – gaat een aantal leerlingen van Arnhemse middelbare scholen in gesprek met de burgemeester over dit onderwerp. De podcast wordt uitgezonden op zaterdag 14 november om 20.00 uur op www.arnhemlive.nl en is daarna op ieder moment terug te bekijken. 

Stichting InDifferent: voor diversiteit en respect
InDifferent is een community van jongeren en docenten, die opkomt voor diversiteit en respect op school en tegen discriminatie is, op welke manier dan ook. InDifferent betrekt jongeren bij belangrijke vraagstukken uit de actualiteit en de samenleving. Momenteel is InDifferent actief op vijf verschillende scholen: het Dorenweerd College in Doorwerth, het Montessori Arnhem, Beekdal Lyceum, Stedelijk Gymnasium Arnhem en het Christelijk Lyceum Veenendaal.

InDifferent wil diversiteit een vaste plek geven in het curriculum (leerplan voor middelbare scholen) De ontmoeting tussen leerlingen en zelfontwikkeling staat centraal. Om dit te bereiken worden er leuke en informatieve acties, activiteiten en evenementen in school en daarbuiten georganiseerd. Dit doen ze in samenwerking met culturele instellingen in Arnhem zoals Arnhem Live, Rozet, Focus Filmtheater, Theater aan de Rijn en Cultuur Oost.

InDifferent podcast
De InDifferent Podcast is een livestream in beeld en geluid en wordt gepubliceerd op zowel de website van Arnhem Live (www.arnhemlive.nl) als op de website van InDifferent (www.indifferent.nl). Daarnaast zal de podcast ook op de diverse social media kanalen van Arnhem Live en InDifferent te zien zijn. Met deze podcast wil InDifferent jongeren betrekken bij belangrijke vraagstukken uit de actualiteit en de samenleving. Ze willen jongeren een stem geven door ze een platform te bieden waarbinnen zij zichzelf kunnen ontwikkelen en uiten. Dat sluit prima aan bij de visie van Arnhem Live.

Over Arnhem Live
Arnhem Live is een samenwerking van Popcentrum Jacobiberg en Luxor Live. Zij bieden  een online livestream-platform voor livemuziek, webradio, DJ-sets en een podium waar de lokale popscene in tijden van corona – en daarna – weer aan de slag kan! Vanuit de studio in Popcentrum Jacobiberg wordt dagelijks vanaf 20.00 uur nieuw programma uitgezonden. De uitzendingen zijn voor iedereen gratis live te volgen en terug te kijken op www.arnhemlive.nl.

Tags : , , , ,

Reacties